Mer

  Endelig spådom: Huset

  Så er turen kommet til Representantenes Hus. Her er det en drøss jevne seter, og tilsvarende mange muligheter for å snuble i spådommene. Som før nevnt blir dette i stor grad kvalifisert gjetning for de setene som har R+ eller D+. De setene som har ++ er mer klare i den ene eller andre retningen, og her vil det komme som en overraskelse (men ingen bombe) om det andre partiet vinner. I nesten hvert eneste kongressvalg kommer det et par slike overraskelser. I de distriktene som anses som sikre, vil det være en sensasjon dersom det andre partiet vinner, og det er ganske sjelden at det skjer.

  Jeg holder 156 seter som sikre for Demokratene og 190 som sikre for Republikanerne. Nedenfor vurderer jeg de 89 setene som er trolige (++) og usikre (+). Jeg tar statene og distriktene alfabetisk. En * ved en kandidats navn betyr at dette er den sittende Representanten. Here goes…

  OPPDATERT 07.11: Jeg poster resultatene etterhvert som de blir klare. (!) betyr at resultatet ble et annet enn det jeg tippet.

  AZ 1: Kirkpatrick vs Paton. Eneste måling herfra er en intern for delstatssenator Paton, som ga ham en 45-50 ledelse. At tidligere Kongresskvinne Kirkpatrick ikke har svart med egne målinger, tyder på at dette gir et godt bilde av situasjonen. Sammenholdt med at Obamakampanjen har gitt opp alt håp her, og at Flake har dratt fra litt i senatsvalget, blir det R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  AZ 2: Barber* vs McSally. Interne målinger gir McSally en sjanse, men Demokratene satser på at Barbers heltestatus (han ble såret i skyteepisoden mot Gabrielle Giffords, og dette er hennes gamle sete) skal gi ham gjenvalg. Jeg tror Demokratene har rett. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  AZ 9: Synema vs Parker. Nesten umulig å si. I utgangspunktet skulle Demokratene hatt en liten fordel her, men Synema er en smule til venstre for det optimale, mens Parker har fremstått som en moderat lokalpolitiker. D+, men så mye tvil som mulig. Resultat: Demokratisk seier.

  CA 7: Bera vs Lungren*. Indiske Bera har som sist gang samlet inn uhorvelig mye penger, uten at det nødvendigvis betyr allverden. Lungren har lang erfaring i denne delstaten og jeg har dette distriktet som R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  CA 9: McNerney* vs Gill. Omvendt av CA 7, her er det Gill som nyter godt av penger fra indere over hele landet. Også her er det en stund siden vi så målinger, men jeg holder setet for D+. Resultat: Demokratisk seier.

  CA 10: Hernandez vs Denham*. Hernandez har helteprofil som ingeniør og astronaut, men distriktet er fortsatt svakt Republikansk, og selv interne målinger for Hernandez har hatt Denham i tet. Det blir nok jevnt, men jeg har R+ her. Resultat: Republikansk seier.

  CA 21: Hernandez vs Valadao. Åpent, nytegnet sete. Hernandez er et politisk null som knapt har samlet inn penger, men frenetisk pengebruk fra Republikanerne tyder på at dette er jevnere enn de liker. Dog, R++. Resultat: Republikansk seier.

  CA 24: Capps* vs Maldonado. Dette ser ut til å bli veldig jevnt. Tidligere viseguvernør Maldonado har dyrket sentrumsprofilen, og setet er kraftig tegnet om. Capps kjemper for sitt politiske liv, og jeg gir henne et bittelite overtak. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  CA 26: Brownley vs Strickland. Nok et åpent, nytegnet sete. Brownley er delstatsrepresentant, Strickland delstatssenator. Utrolig nok har vi ikke fått en eneste måling herfra, noe som kan tyde på at begge kampanjer ser løpet som helt jevnt. Jeg holder en knapp på Strickland. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  CA 36: Ruiz vs Mack*. Ok, jeg skal være den første til å akseptere at Mary Bono Mack ikke er den skarpeste kniven i skuffen, og med en anstendig kandidat burde Demokratene ha en mulighet her. Men Ruiz har altså blitt avslørt som kommunistsympatisør og lefler med terrorister… og allikevel ser det jevnt ut. Herre Jemini. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  CA 41: Takano vs Tavaglione. Åpent & nytegnet sete. Det har vært lite oppstuss om dette racet. Jeg har lite å gå på her annet enn valghistorie, og da blir det D+. Resultat: Demokratisk seier.

  CA 47: Lowenthal vs DeLong. Også dette distriktet er åpent & nytegnet. DeLong har samlet inn uhorvelig med cash, men setet er klart Demokratisk i velgerprofil. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  CA 52: Peters vs Bilbray*. Havnedirektør Peters vant et småbittert primærvalg, men har klart å presse Bilbray hardt. Nå er Bilbray vant til tette oppgjør, men dette kan bli vanskelig for ham. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  CO 3: Pace vs Tipton*. Pace er en seriøs utfordrer, men Tipton har ledet på den ene, interne målingen fra Pace vi har sett i år. Det tyder på at Demokratene i stor grad har gitt opp her. R++. Resultat: Republikansk seier.

  CO 4: Shaffer vs Gardner*. Samme som CO 3, bare enda mer. R++. Resultat: Republikansk seier.

  CO 6: Miklosi vs Coffman*. Coffmans distrikt ble kraftig omtegnet, uten at det påvirket hans bombastiske stil synderlig. Miklosi er nok en smule til venstre for distriktet, men han har ikke gjort åpenbare feil. D+. Resultat: Republikansk seier. (!)

  CO 7: Perlmutter* vs Coors. Perlmutter har favorittstemplet og distriktet har velgerprofilen, men Coors har en gigantisk familieformue og har spyttet inn over 3 millioner dollar av egne midler. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  CT 4: Himes* vs Obsitnik. Nok et distrikt det har vært veldig stille rundt. Himes vant veldig knapt her i 2010, men Obsitnik levnes visstnok små sjanser av de som mener å ha greie på slikt. Jeg er ikke like sikker, og garderer med en D++. Resultat: Demokratisk seier.

  CT 5: Esty vs Roraback. Her kan det også komme til å bli svært jevnt. Distriktet, som delstaten, heller i Demokratisk retning, men Republikanerne valgte sin desidert mest valgbare kandidat, mens Demokratene hadde et bittert oppgjør. Med pistol mot tinningen, osv., har jeg D+ her. Resultat: Demokratisk seier.

  Fl 2: Lawson vs Southerland*. Lawson sjokkerte alle ved å komme tilbake fra de politisk døde i et distrikt de fleste hadde avskrevet, og har til og med ledet på målingene. Nå har det imidlertid stilnet, og det tar jeg som et tegn på at Republikanerne har pøst inn nok penger til å redde Southerland. R+. Resultat: Republikansk seier.

  FL 9: Grayson vs Long. USAs mest tragiske distrikt denne valgsyklusen, ved siden av CA 36 og MI11. Tidligere Kongressmann Grayson er en bølle og en drittsekk helt uten folkeskikk, men sitter på en enorm pengesekk. Den sterkt konservative og rabulistiske Long vant primærvalget over en mye mer moderat hispanjol på Republikansk side. Distriktet heller klart Demokratisk, men Grayson er den eneste som kan klare å tape det. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  FL 10: Demings vs Webster*. Demings er tidligere politisjef, og en sterk kandidat. Distriktet er imidlertid svakt Republikansk, og Webster har vært oppmerksom på trusselen. R+. Resultat: Republikansk seier.

  FL 18: Murphy vs West*. West måtte flytte distrikt fordi hans gamle ble tegnet om i klar Demokratisk favør, og han har derfor utsatt en rekke nye velgere for sine bombastiske utspill. På den annen side møter han en politisk novise i Murphy og han har som vanlig samlet inn ugudelige pengesummer. Valgkampen i dette distriktet er en av de skitneste jeg har sett fra begge sider, og det sier ikke lite. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  FL 22: Frankel vs Hasner. Dette er Wests gamle sete, som er gjort mer Demokratisk. Tidligere delstatsleder Hasner prøver å holde setet, men Frankel er favoritt. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  FL 26: Garcia vs Rivera*. Rivera har vært en vandrende politisk skandale siden før han ble valgt i 2010, og siden har det bare balet på seg. Partiet har imidlertid ikke funnet noen som har villet utfordre ham internt, og har mer eller mindre gitt opp dette setet i 2012. Demokratene så seg nødt til å stille med Garcia, som har tapt her to ganger før, sist for Rivera. Målingene har spriket i alle retninger, men jeg tipper Demokratene tar dette til slutt. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  GA 12: Barrow* vs Anderson. Et sete som ble kraftig tegnet om med det ene formål å skvise ut Barrow. Han har imidlertid vist seg som en fighter, mens Anderson har vist seg tilsvarende tafatt. Setet har en klar overvekt Republikanere, men Barrow kan faktisk klare dette. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  HI 1: Hanabusa* vs Djou. Djou var Kongressmann i noen få måneder i 2010, før han ble slått av Hanabusa. Jeg tipper han blir slått igjen. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  IL 8: Duckworth vs Walsh*. Walsh er en storkjeftet dust, men en kløpper på valgkamp og matpolitikk på grunnplanet. Han har klart å holde denne fighten mye jevnere enn man skulle trodd utfra nytegningen, som ga distriktet en klar Demokratisk profil. Nå virker det som Duckworth endelig har klart å dra fra litt. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  IL 10: Schneider vs Dold*. Samme som mange andre seter i Illinois; Demokratene nytegnet for å fjerne Republikanere, som imidlertid klorer seg fast alt de kan. Til tross for det Demokratiske velgerovertallet her, tror jeg sentrumsorienterte Dold får to ny år. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  IL 11: Foster vs Biggert*. Foster satt i Kongressen en kort stund før han ble skylt ut i den Republikanske bølgen i 2010, og han sikter nå mot revansje. Biggert representerer på sin side bare en liten del av distriktet; som flere andre ble hennes gamle distrikt tegnet i filler av Demokratene. Her viser målingene i praksis dødt løp, jeg holder en ørliten knapp på Foster. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  IL 12: Enyart vs Plummer. Dette var i utgangspunktet et sikkert sete for Demokratene, men Kongressmann Costello valgte overraskende å trekke seg etter at primærvalgene var over. Partiet oppnevnte sjefen for delstatens nasjonalgarde, general Enyart som erstatning. Republikanerne stiller med Plummer, som var kandidat til viseguvernørvervet i 2010, som de noe overraskende tapte. Han er styrtrik, men politisk blank. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  IL 13: Gill vs Davis. Et sete som ville gått Republikansk, men Kongressmann Thompson trakk seg etter at nominasjonen var over. Davis, som ble oppnevnt som erstatter har vist seg ganske tafatt. Demokratenes kandidat har imidlertid tapt flere ganger før, og det skal en særs svak Republikaner til for at han skal vinne. Davis er neppe SÅ svak. R+. Resultat: Republikansk seier.

  IL 17: Bustos vs Schilling*. Schillings sete ble skamtegnet av Demokratene, men han har ført en meget god valgkamp og ligger jevnt med Bustos på målingene. Distriktets Demokratiske profil kan vise seg å bli for mye. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  IN 2: Mullen vs Walorski. Nytegnet sete, med klar tilt i Republikansk favør. R++. Resultat: Republikansk seier.

  IN 8: Crooks vs Bucshon*. Et jevnt sete som har sett svært lite presse og null målinger. Utfra velgerprofil er Bucshon knapp favoritt. R+. Resultat: Republikansk seier.

  IA 1: Braley* vs Lange. Rematch fra 2010. Lange kom nær forrige gang, men det var på den andre side et svært godt år Republikanerne. D+ Resultat: Demokratisk seier.

  IA 2: Loebsack* vs Archer. Det har vært lite å melde fra dette distriktet, men alle fire distrikt i Iowa ble nytegnet som ganske jevne. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  IA 3: Boswell* vs Latham*. To Kongressmenn ble tegnet inn sammen i dette distriktet. Boswell har overlevd tøffe utfordringer før, men Latham har ført en god kampanje og er knapp favoritt etter mitt syn. R+. Resultat: Republikansk seier.

  IA 4: Vilsack vs King*. Tidligere guvernørfrue Vilsack stiller mot Iowas rabulistiske Republikaner King. Selv Vilsacks egne målinger har King i tet, men av ren forsiktighet justerer jeg ned klassifiseringen her til R+. Resultat: Republikansk seier.

  KY 6: Chandler* vs Barr. Nok en omkamp fra 2010, da Chandler vant med ca 500 stemmer. Setet er tegnet mer Demokratisk, men Barr har brukt Obamas kullpolitikk (eller mangel på sådan) til meget god effekt. Her kan det meget lett gå begge veier. D+. Resultat: Republikansk seier. (!)

  MD 6: Delaney vs Bartlett*. Et distrikt som ble kraftig tegnet om i Demokratisk favør. Imidlertid har hønngamle og sterkt eksentriske Bartlett ført en tøff valgkamp, så jeg er ikke villig til å avskrive ham helt. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  MA 6: Tierney* vs Tisei. Konas og svogerens økonomiske rot trakk til sist Tierney inn i dragsuget, og partiet har i stor grad avskrevet ham. Tidligere viseguvernørkandidat Tisei er homofil og sentrumsorientert, og har en god sjanse til å bli delstatens første Republikanske Kongressmann siden 1996. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  MI 1: McDowell vs Benishek*. Ingen nøytrale målinger, men tre fra McDowell som gir ham ledelsen. Dette blir en omkamp fra 2010, og jeg holder faktisk McDowell som knapp favoritt. D+. Resultat: Republikansk seier. (!)

  MI 3: Pestka vs Amash*. Amash var i utgangspunktet ansett som mer utsatt enn Benishek, men bla. motstanderens kvalitet er høyere i MI 1. R+. Resultat: Republikansk seier.

  MI 11: Taj vs Bentivolio. Herregud for en farse dette distriktet har vært i år. Kongressmann McCotter trakk seg da det ble klart at hans kampanje hadde svindlet med underskriftene for å få stille, og den eneste andre påmeldte Republikaneren på stemmeseddelen var en mildt sagt eksentrisk reinsdyrbonde. Demokratene hadde på sin side avskrevet setet til fordel for McCotter, og deres eneste kandidat var den indiskfødte muslimen og legen Taj. Dette setet kan gå begge veier, men Republikanerne har et naturlig overtak her, så min klassifisering er R+. Vi kan trygt slå fast at vinneren kommer til å få intern konkurranse i 2014… Resultat: Republikansk seier.

  MN 2: Obermueller vs Kline*. Kline holder nok dette setet så lenge han stiller, selv om det er blitt tegnet om i Demokratisk favør. R++. Resultat: Republikansk seier.

  MN 3: Barnes vs Paulsen*. Som MN 2. R++. Resultat: Republikansk seier.

  MN 6: Graves vs Bachmann*. Dette er nå det mest Republikanske distriktet i delstaten, og det kan jo trengs for erkekonservative Bachmann. Graves er en seriøs utfordrer, men selv hans egne interne målinger gir Bachmann ledelsen. R++. Resultat: Republikansk seier.

  MN 8: Nolan vs Cravaack*. Nolan, som satt i Kongressen for tredve år siden, vant et tett primærvalg, men har ledet på alle nøytrale målinger mot Cravaack, som vant sitt sete ganske overraskende i 2010. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  MT: Gillan vs Daines. Åpent sete, men Republikanerne har en naturlig fordel i denne staten. Alle målinger har vist Daines i tet, og jeg ser ingen grunn til å være uenig. R++. Resultat: Republikansk seier.

  NE 2: Ewing vs Terry*. Dette setet gikk til Obama i 2008, og kan meget vel gå Demokratisk i år også. Terry ligger erfaringsvis et par prosent bedre an, noe som gir ham en liten buffer. R+. Resultat: Republikansk seier.

  NV 3: Oceguera vs Heck*. I utgangspunktet et svært jevnt sete, men Heck har hatt en solid ledelse på alle uavhengige målinger. R++. Resultat: Republikansk seier.

  NV 4: Horsford vs Tarkanian. Nytt sete, som i utgangspunktet har klar slagside for Demokratene. Horsford har imidlertid kjørt en dårlig kampanje, og har ikke klart å utnytte Tarkanians åpenbare svakheter, bla. på personlig økonomi. Jeg ventet i det lengste, men har nå dette setet som R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  NH 1: Shea-Porter vs Guinta*. Tidligere i år så det ut til at Shea-Porter skulle få revansj over mannen som slo henne ut i 2010, men de siste målingene tyder på gjenvalg for Guinta. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  NH 2: Kuster vs Bass*. Nok en omkamp fra 2010, og denne kan få et annet utfall. Bass har ikke ledet på en eneste måling de siste månedene. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  NJ 3: Adler vs Runyan*. Adler er enken etter Kongressmannen som Runyan slo ut i 2010, og som senere døde av hjertebetennelse. Runyan virker å ha etablert en solid ledelse her. R++. Resultat: Republikansk seier.

  NJ 7: Chivukula vs Lance*. Delstatspolitiker Chivukula var hypet av Demokratene som en tung kandidat, men har ikke innfridd. R++. Resultat: Republikansk seier.

  NY 1: Bishop* vs Altchuler. Omkamp fra 2010, da Bishop vant meget knapt. Setet er blitt mer Republikansk, uten at det har gitt seg utslag på målingene. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  NY 18: Maloney vs Hayworth*. Jevnt, men Hayworth har hatt ledelsen på alle målinger. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  NY 19: Schreibman vs Gibson*. Som NY 18, bare enda mer. R++. Resultat: Republikansk seier.

  NY 21: Owens* vs Doheny. Owens har vunnet to ganger her pga splittelse på høyresiden, men det ser ut til å bli svært jevnt i år. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  NY 22: Lamb vs Hanna*. Kongressens mest moderate Republikaner får trolig to nye år. R++. Resultat: Republikansk seier.

  NY 23: Shinagawa vs Reed*. Som NY 22. R++. Resultat: Republikansk seier.

  NY 24: Maffei vs Buerkle*. Omkamp fra 2010 i et distrikt som er blitt mer Demokratisk. Buerkle har ikke endret sin konservative profil, men har ført en god valgkamp og skal ikke på noen måte avskrives. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  NY 25: Slaughter* vs Brooks. Slaughter er over 80, men har vist seg tøffere enn antatt og har nå etablert en klar ledelse over moderate Brooks på målingene. D++. Resultat: Demokratisk seier.

  NY 27: Hochul* vs Collins. Hochuls sete er tegnet om i Republikansk favør, og moderate Collins er knapp favoritt. R+. Resultat: Republikansk seier.

  NC 7: McIntyre* vs Rouzer. Setet ble tegnet om av delstatsforsamlingen, med det formål å skvise ut moderate McIntyre. Han har imidlertid vist seg som en tøff nøtt å knekke. Ytterst vanskelig, men en ørliten R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  NC 8: Kissel* vs Hudson. Kraftig omtegnet sete. Kissels dager er trolig talte. R++. Resultat: Republikansk seier.

  NC 11: Rogers vs Meadows. Demokratisk sete som ble nytegnet mye mer Republikansk. R++. Resultat: Republikansk seier.

  ND: Gulleson vs Cramer. Delstatens Republikanske overtak gir Cramer et naturlig overtak, og han har ikke blamert seg på samme måte som Berg i senatsvalget. R++. Resultat: Republikansk seier.

  OH 6: Wilson vs Johnson*. Wilson vil ha igjen setet sitt, men Johnson vil trolig holde det. R++. Resultat: Republikansk seier.

  OH 16: Sutton* vs Renacci*. To Representanter ble tegnet inn i samme distrikt. I utgangspunktet skulle Renacci ha en fordel her, men i valgkampen har Sutton vist seg overraskende sterk. Her kan det meget vel gå begge veier. R+. Resultat: Republikansk seier.

  OK 2: Wallace vs Mullin. Åpent sete, der en Demokrat går av. Jeg vil ikke helt utelukke at Wallace holder dette setet, men Mullin er favoritt. R++. Resultat: Republikansk seier.

  PA 6: Trivedi vs Gerlach*. Demokratene hypet Trivedi veldig i 2010, men han ble moset. Gerlach er solid favoritt også i år. R++. Resultat: Republikansk seier.

  PA 7: Badey vs Meehan*. Kall meg overforsiktig, jeg har dette setet som R++. Resultat: Republikansk seier.

  PA 8: Boockvar vs Fitzpatrick*. Demokratene klarer neppe å gjøre innhogg i det Republikanske flertallet i Kongressdelegasjonen. R++. Resultat: Republikansk seier.

  PA 12: Critz* vs Rothfus. Critz tok en knapp seier over Kongressmann Altmire i primærvalget, mens Rothfus i 2010 tapte for Altmire. Dette ser ut til å bli svært jevnt oppgjør. D+. Resultat: Republikansk seier. (!)

  RI 1: Cicilline* vs Doherty. Ciccilline har fått mye pepper pga sin inkompetente styring da han var borgermester i delstatshovedstaden Providence. Republikanerne stiller med tidligere sjef for delstatspolitiet Doherty, og målingene tyder nå på dødt løp; ganske imponerende i denne ellers sterkt Demokratiske staten. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  SD: Varilek vs Noem*. En stat der ingen av partiene har brukt særlig med ressurser, selv om Varilek nok ligger nærmere på målingene enn Republikanerne er komfortable med. R++. Resultat: Republikansk seier.

  TN 4: Stewart vs DesJarlais*. I utgangspunktet et trygt sete for Republikanerne, men DesJarlais har blamert seg så kraftig med skandaler som har involvert tidligere elskerinner, at det nå er høyst usikkert. Selv om han skulle vinne vil presset være stort for å få ham til å trekke seg og utløse nyvalg. R+. Resultat: Republikansk seier.

  TX 14: Lampson vs Weber. Tidligere Kongressmann Lampson er muligens den eneste som kan vinne dette setet for Demokratene. Delstatsrepresentant Weber har imidlertid stor fordel av distriktets naturlige høyrevri (det var Ron Pauls gamle sete) og må regnes som klar favoritt. R++. Resultat: Republikansk seier.

  TX 23: Gallego vs Canseco*. Dette setet er blitt tegnet om svakt i Republikansk favør, men Demokratene har trolig en sterkere kandidat denne gangen og Canseco vant en syltynn seier i 2010. R+. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  UT 4: Matheson* vs Love. Moderate Matheson har klort seg fast i konservative Utah, bla med hjelp av et kjent familienavn – hans far var guvernør her på 80-tallet. Love er imidlertid en rising star i det Republikanske partiet, og alle nøytrale målinger har gitt henne ledelsen. Matheson har vunnet jevne fighter før, så jeg nøyer meg med R+ her. Resultat: Demokratisk seier. (!)

  VA 2: Hirschbiel vs Rigell*. Venturekapitalist Hirschbiel har ikke spyttet inn nok av egne penger til å dominere dette racet, og Rigell har ledet klart på alle målinger. R++. Resultat: Republikansk seier.

  VA 5: Douglass vs Hurt*. General Douglass har ikke ført noen god valgkamp, og da holder det neppe med en god CV. R++. Resultat: Republikansk seier.

  WA 1: DelBene vs Koster. Dette er guvernørkandidat Inslees gamle, men kraftig omtegnede sete. DelBene har tapt i denne staten før (i det gamle 8. distrikt), men er knapp favoritt i år. Koster kom nær ved å vinne i det gamle 2. distrikt i 2010. D+. Resultat: Demokratisk seier.

  WI 7: Kreitlow vs Duffy*. Delstatssenator Kreitlow har en sjanse i dette jevne distriktet, men selv hans egne målinger gir Duffy en knapp ledelse. R+. Resultat: Republikansk seier.

  WI 8: Wall vs Ribble*. Ribble er neppe den sterkeste kandidaten, men han har favorittstempelet allikevel. R++. Resultat: Republikansk seier.

  I sum blir dette 190 seter til Demokratene og 245 til Republikanerne. I forhold til valget i 2010 innebærer dette en styrking av Republikanerne på 3 seter. Jeg understreker igjen hvor usikkert dette anslaget er, og mener ethvert resultat innenfor ca 10-12 seter i hver retning er omtrent like sannsynlig.

  Jeg tok feil i 18 distrikter av 435, samtlige i seter kategorisert som»svake» i en eller annen retning. Rimelig fornøyd med det, selv om jeg jevnt over undervurderte Demokratenes styrke litt; de vant 8 seter netto. Svært fornøyd med at ikke et eneste sete kategorisert som «trolig»gikk til et annet parti. Sluttresultatet var innenfor det jeg hadde satt som sannsynlig (se over).

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også