Mer

  En siste tur til Ohio

  Jeg har tilbragt mange dager i Ohio i løpet av året som har gått, og nå tar jeg en siste tur før presidentvalget førstkommende tirsdag. Buckeyestaten kan tippe valget i begge retninger, men Obama ligger fortsatt best an.

  Jeg skriver om presidentvalget i den kommende søndagsutgaven av Dagbladet, og der skriver jeg litt om Ohios rolle i presidentvalgene opp igjennom historien. Vinneren av Ohio har vunnet presidentvalget helt tilbake til 1944, med unntak av valget i 1960, og omtales som den viktigste vippestaten på tirsdag.

  Obama sparket igang gjenvalgskampanjen sin i Ohio i mai (mer om det her), og begge kandidatene har brukt mye tid her. Nå er det jevnere enn det har vært på lang tid, og da jeg fulgte Obama, Romney og Ryan i Ohio i september lå Obama langt foran.

  Siden den tid har det skjedd mye, men Obama leder fortsatt.

  I følge Nate Silvers modell ligger sannsynligheten for en Obamaseier i Ohio på omtrent 80 %, mens RCP-gjennomsnittene av målingene i Ohio viser at Obama ligger mer enn 2 % foran Romney:

  Jeg følger både Obama og Romney på fredag, mens jeg dekker Obama på lørdag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også