Mer

  Christie roser Obama, som tar turen til New Jersey på onsdag

  Guvernør Chris Christies New Jersey er en av statene som ble hardest rammet av stormen natt til tirsdag. Christie roser president Obama for håndteringen av Sandys herjinger, og sier at valget er det siste han tenker på.

  President Barack Obama og New Jersey-guvernør Chris Christie (R) hilser på arbeidere der One World Trade Center bygges. Bildet er fra juni. Official White House Photo by Pete Souza.

   

  «Presidenten har vært veldig aktiv og fortjener masse ros,» sa Christie på MSNBCs «Morning Joe» tirsdag morgen.

  Den republikanske guvernøren leverte key note-talen på det republikanske landsmøtet i Tampa, og er en prominent Romney-støttespiller.

  «Han gav meg telefonnummeret sitt i Det hvite hus og ba meg ringe ham hvis jeg trengte noe,» la han til. Christie roste også FEMA (Federal Emergency Management Agency) og FEMA-direktøren Craig Fugate for å ha gjort en strålende jobb.

  Senere på dagen omtalte han Obamas innsats som «fremragende», og skrev følgende på Twitter: «Jeg ønsker å takke presidenten personlig for all hjelpen i det vi reiser oss etter stormen.»

  Obama tar turen til New Jersey

  Tirsdag ettermiddag informerte Det hvite hus om at presidenten tar turen til New Jersey på onsdag.

  Obama vil ta en nærmere titt på skadene i New Jersey sammen med guvernør Christie. Obama besøkte også Christie og New Jersey etter orkanen Irene i september i fjor, og presidentrollen gir Obama andre muligheter – og ansvarsområder – enn kandidaten Romney.

  Christie sier selv at politikk er det siste han tenker på om dagen. New Jersey er hardt rammet, og han har andre ting å tenke på enn det kommende valget.

  Det er imidlertid verdt å nevne at Christie må kjempe for gjenvalg i New Jersey til neste år, og han har for eksempel vært langt mer synlig i mediene enn kollegene i New York, inkludert guvernøren Andrew Cuomo (D) og borgermesteren Michael Bloomberg (I).

  Romneys «CampaignAid» i Ohio

  Det ble tidligere spekulert i om Christie ville invitere Romney til New Jersey, men det ser det foreløpig ikke ut til at det blir noe av.

  Romney samlet inn mat og forsyninger i Dayton, Ohio på tirsdag, og nevnte at dette muligens skulle sendes til nettopp New Jersey.

  «Vi er på utkikk etter all den hjelpen vi kan få for å hjelpe familiene som trenger det,» sa Romney, som hadde med seg Ohio-senator Rob Portman (R).

  Obama besøkte blant annet Røde Kors på tirsdag, etter å ha avlyst et valgkamparrangement i Wisconsin. Romney tar turen til Florida på onsdag.

  Det er en uke igjen til valgdagen, og du kan lese hva norske USA-eksperter tenker om innspurten i Panelet.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også