Mer

  Obama leverte varene for demokratene

  WASHINGTON, D.C.: Obamatilhengerne likte det de så på Public Bar i Tenleytown. Jeg så debatten sammen med dem.

  Stemningen på Public bar i Tenleytown her i Washington D.C var munter, selv før debatten startet. Public Bar er til vanlig en amerikansk sportsbar, men i kveld var overetasjen reservert for valgkampens andre presidentdebatt.

  Atmosfæren var avslappet, og i tillegg til debatten kunne man også få med seg både baseball og amerikansk fotball. Det var lite som vitnet om den formelle stemningen Astrid Øvre Helland møtte da hun var tilstede på forrige ukes republikanske debate viewing i New York.

  Etterlyste en Obama på hugget

  Med den forrige presidentdebatten friskt i minne, var det en overordnet positiv innstilling som preget de fremmøtte på Public Bar her i Tenleytown.

  Henry Andrer, ansatt ved et av Washingtons mange public affairs firmaer så frem til kveldens debatt, ”Jeg føler vi får se en annen Obama denne gangen, og jeg er optimistisk. Forrige uke banet Biden veien, og jeg håper at Obama kan senke skuldrene og være seg selv i kveld.”

  En annen av de fremmøtte var Emely Osterhus, og også hun var positiv før kveldens debatt.

  ”Jeg forventer at han gjør det bedre denne gangen, Town Hall-formatet er mer hans stil. Denne gangen står det mye mer på spill, og dette er hans siste sjanse til å vinne de ubestemte velgerne,” mente hun.

  En ung kvinne, med ønske om å være anonym grunnet hennes stilling hos amerikanske myndigheter, var spent. ”Jeg må nesten starte med å si at jeg er partisk, jeg har nemlig jobbet for Obama-administrasjonen. Jeg er nervøs for utfallet av debatten. Den kommer til å være av stor betydning og mye står på spill. Men jeg er optimistisk, for all del, Town hall-formatet gagner Obama, fremfor Romney, og jeg håper Romney fremstår som den roboten han er.»

  Corbin Beastrom. Foto: Heidi Waage Rasmussen

  Corbin Beastrom fra Iowa ønsket en president som var klar i sin tale. «Jeg håper han baserer sine argumenter på fakta, og at han angriper Romney når han presenterer argumenter som ikke baserer seg på fakta, sånn som når han lyver.»

  Roen senket seg i det kandidatene entret scenen og applausen runget da Obama tok mikrofonen. Kommentarene og latteren satt løst under debatten, både hos Obama og blant de fremmøtte.

  Vitsene satt løst

  Presidenten var i slaget, han smilte og lo, og dette smittet over på de som hadde kommet for å se debatten.

  Da Romney ba Obama se på sin egen pensjon ble det klar tale, både fra presidenten og fra de fremmøtte på Public bar. ”Jeg har sett på pensjonen min, og den er ikke like stor som din,” responderte Obama med et fårete smil. Dette ble møtt av stående applaus og en rungende latter fra de fremmøtte.

  Drikkelekene uteble denne gangen, men Romneys kommentar angående hans evne til å håndtere den økonomiske situasjonen USA befinner seg i dag ble møtt av oppfordringer til å dykke dypere ned i øl-glasset. ”Jeg ledet OL og balanserte budsjettet” uttalte Romney. De fremmøtte responderte med «Drink Up».

  Presidentens avslutning på debatten falt også i smak, og i det han nevnte Romneys kommentar angående de «47 prosentene» gikk stemningen i taket.

  ”JA!” og ”Endelig” ble det ropt.

  Vinneren

  Det var ingen tvil om hvem publikumsfavoritten på Public bar var, ”Fantastisk, helt fantastisk” sa den unge kvinnen som jobber for myndighetene. ”Han gjorde en kjempejobb,” sa Henry Andrer.

  Corbin Beastrom klarte ikke å senke skuldrene helt før debatten var overstått. ”Jeg er så utrolig fornøyd, jeg er så lykkelig,» sa han. «Dette er en total forandring fra hva vi så under den første debatten. Helt nydelig.” Den unge demokraten var klar i sin tale, men la vekt på at debattene ikke er så viktige for hans del. ”Jeg stemte for tre uker siden jeg, en uke før den første debatten.»

  Om det var den avslappende atmosfæren på Public Bar eller Bidens innsats i forrige ukes debatt som fremmet den positive innstillingen blant de fremmøtte før debatten vites ikke. Men en ting er sikkert: De fremmøtte på Public bar i Washington, D.C. kronet Obama som den soleklare vinneren.

  Heidi Waage Rasmussen er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.

  Heidi Waage Rasmussen
  Heidi Waage Rasmussen
  Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.

  Les også