Mer

  VP-debatt i Kentucky: Biden vs. Ryan

  DANVILLE, KENTUCKY: Joe Biden mot Paul Ryan. Obamas nummer to, mot Romneys nummer to. I kveld er det duket for høstens første og siste visepresidentdebatt.

  I kveld huser Centre College i Danville, Kentucky sin andre visepresidentdebatt. Dick Cheney og Joe Lieberman møttes her i 2000, og i kveld møtes visepresident Joe Biden (69) og Romneys visepresidentkandidat Paul Ryan (42). I det debatten er over er det 25 dager igjen til valgdagen, og fire dager til neste dyst mellom Obama og Romney.

  Abraham Lincoln-statuen på Centre College. Lincoln ble født i Kentucky, og er også akkreditert til kveldens debatt. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  Danville – ”City of Champions” – er en koselig, liten universitetsby. Centre College (grunnlagt i 1819) har 1340 studenter, og den idylliske småbyen preges av fine, store hus med hvite søyler og veranda på forsiden.

  Danville ligger midt i Kentucky, en stat Dr. Clarence Wyatt – co-chair av torsdagens debatt – beskriver ved å sitere fritt fra James H. Mulligans 110 år gamle og lokalpatriotiske dikt ”In Kentucky.” ”The women are the prettiest, the horses the fastest, and the politics the damndest,» sier han.

  Jeg ruslet rundt på collegeområdet på tirsdag, og fikk tatt en titt på scenen der kandidatene møtes i kveld.

  Norton Center for the Arts huser vanligvis 14000 mennesker, men i kveld er det kun 600 som får plass i auditoriumet, inkludert hundre heldige studenter fra Centre College.

  Biden og Ryan kommer til å sitte side ved side, vis-à-vis moderatoren Martha Raddatz fra ABC News. Formatet bidrar forhåpentligvis til at Biden og Ryan snakker mer til hverandre, enn de gjør til TV-kameraene.

  Forventningene foran debatten

  I følge en Pew-måling er Ryan favoritten i kveld.

  40 % av de spurte tror på Ryan, mens 34 % tror på Biden. Republikanerne er mer entusiastiske for Ryan enn demokratene er for Biden, mens også de uavhengige har troen på Ryan.

  Det er verdt å merke seg at Obama var velgernes klare favoritt i forkant av forrige ukes debatt, og at Biden tjener på at forventningene nå er lavere til ham enn de er til Ryan.

  Jeg er på plass i Danville, og kommer til å twitre og blogge litt om debatten utover kvelden.

  Innlegget er også publisert på TV2s USA-blogg.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også