Mer

  Debatt og drikkelek med Obamatilhengere

  WASHINGTON, D.C.: Onsdag kveld var vi på debattfest med Obamatilhengere i DC, med drikkelek og det hele. Men folk mistet fort interessen.

  Onsdag kveld var det duket for den første debatten mellom de to presidentkandidatene. Obamakampanjen benyttet anledningen til å invitere unge studenter og arbeidstakere til en «mix and mingle event» på Barcode Resturant her i Washington D.C.

  Alle bordene var reservert, og klokken 20 var lokalet fylt opp av pent kledde unge mennesker, majoriteten av dem unge afroamerikanere.

  Spritet opp debatten

  Mange av de fremmøtte kom direkte fra jobb, og i politikkens hovedstad er dagene lange og harde, så harde at noen sovnet lenge før debatten startet. Presidentdebatten engasjerer mange, ikke bare de med en stor interesse for politikk. Noen av de fremmøtte hadde nemlig forberedt en drikkelek for anledningen. Leken hadde mange regler, og baserte seg på at man skulle drikke hver gang kandidatene tok i bruk sine favorittfraser. Det var blant annet påbudt å drikke hver gang Obama sa «Let me be clear» og hver gang Romney nevnte «Small business.»

  (saken fortsetter under bildet)

  Dalende interesse

  Applausen sto i taket da Obama entret TV-skjermen, og da han takket Michelle for 20 fantastiske år fyltes rommet av «aaawww» og applaus. Mange forventet at Obama ville vinne debatten, og det ble stille i lokalet da debatten startet. Obama var på defensiven, og Romney viste seg å være debattens klare vinner. Dette var ikke populært blant de fremmøtte, og mange mistet interessen allerede etter debattens andre segment.

  Det var likevel klart hvem som var favoritten. Hver gang Obamacare ble nevnt, fyltes rommet av applaus (hvorvidt dette var et resultat av drikkeleken vites ikke), og når Romney snakket om skattekutt satt latteren løst.

  “My President is Black”

  Da debatten nærmet seg slutten var det vanskelig å få med seg hva som foregikk på TV-skjermen. Forsamlingen hadde mistet interessen, og det virket det som Obama også hadde gjort.

  Da debatten var ferdig, kom begeistringen tilbake og de fremmøtte våknet til live. Så kom musikken på og Jay-Zs “My President is Black” ljomet ut av høytalerne.

  Heidi Waage Rasmussen er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.
  Heidi Waage Rasmussen
  Heidi Waage Rasmussen
  Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.

  Les også