Mer

    Kampen om Ohio, del 1: Romney

    COLUMBUS, OHIO: Mitt Romney kjemper i motbakke i Ohio, og lover 12 millioner nye jobber dersom velgerne gir ham tillit.

    Onsdag morgen fortsetter tallene på gjeldsklokka ved siden av scenen å stige, samtidig som Romneys stilling på meningsmålingene fortsetter å dale i staten han sannsynligvis må vinne i november dersom han skal bli USAs 45. president. Det er dag tre av Romney-kampanjens ”Ohio Victory Bus Tour”, og gymsalen i Westerville utenfor delstatshovedstaden Columbus, er stappfull.

    Før jeg kommer meg igjennom sikkerhetskontrollen, spaserer jeg forbi Ohio-guvernør John Kasich, som står og venter på baksiden av gymsalen til Westerville Wildcats. Den republikanske guvernøren har tidligere gjort et poeng av at arbeidsledigheten i Ohio (7,2 % i august) er lavere enn det nasjonale snittet (8,1 % i august), og at dette er et resultat av hans og partifellenes innsats.

    (…)

    Du leser hele reportasjen borte hos Minerva.

    Coverfoto: Mitt Romney i Westerville, Ohio, onsdag morgen. Til venstre: Ohio-senator Rob Portman. Til høyre: Ohio-guvernør John Kasich. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.
    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også