Mer

  Ground Game i Ohio: Fordel Obama

  BOWLING GREEN, OHIO: Det er ikke bare på meningsmålingene at Obama-kampanjen er flere steg foran Romney-kampanjen i Ohio. De jobber også hardere for å registrere nye velgere, for å få de til å forhåndsstemme, og for å få de til å bidra med noen dollar i innspurten.

  Utsikten fra plassen min på Bowling Green University i Ohio onsdag formiddag. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  «Text ‘Commit’ to 62262» står det på storskjermen bak podiet en drøy time før presidenten selv entrer Stroh Center på Bowling Green State University (BGSU) i Ohio onsdag formiddag. Taster du inn 6-2-2-6-2 skriver du samtidig Obama, og det er ingen dum huskeregel.

  «Hold opp telefonene deres, jeg vet dere har de med dere,» sier den 25-år gamle områderepresentanten på BGSU. 5571 studenter fyller gymsalen, og de er gira på å se presidenten med egne øyne.

  «Last ned Obama-2012 smart phone appen vår,» fortsetter hun. «Dersom du bidrar, kan du sørge for at dette valget avgjøres av vanlige folk, og ikke av de spesielle interessene. Skriv ‘GIVE’, så bidrar du med 5 dollar til kampanjen. Har du ikke registrert deg som velger enda, skriver du OH, og sender det til samme nummer: 6-2-2-6-2.»

  «Du kan også gå til GottaRegister.com,» avslutter hun.

  «Ground Game»: Obama vs. Romney

  Jeg har nettopp ankommet Bowling Green etter å ha dekket Mitt Romney og Paul Ryan lenger sør i Ohio. På Romney/Ryan-arrangementene hørte jeg langt mindre om forhåndsstemming, ulike måter å bidra på, og smart phone apper. «Committ», eller «Commit to Mitt», ville vært et fengende slagord, men det så jeg ikke noe til.

  Det fantes riktignok bord der man kunne registrere seg både før og etter arrangementene, men det var med penn og papir, og man måtte stille seg i kø.

  Romney-kampanjen har imidlertid et lite fortrinn på Obama-kampanjen når det gjelder utdelingen av billetter til arrangementene, slik jeg ser det. Hos Obama må man kun fylle ut postnummer, navn og telefonnummer, mens man hos Romney må fylle ut det samme pluss adresse, valgdistrikt osv.

  Fordhåndsstemming

  Forhåndsstemmingen starter tirsdag 2. oktober i Ohio, dagen før den første presidentdebatten. Siste frist for å registrere seg er 9. oktober, en måned før valgdagen den 6. november.

  Torsdag morgen publiserer jeg utdrag fra en lengre reportasje fra Romneys busstur gjennom Ohio. På fredag publiserer jeg utdrag fra en lignende reportasje om Obama-kampanjen i Ohio. Reportasjene vil kunne leses i sin helhet hos Minerva.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også