Mer

  Obama samlet inn mest i august, men republikanerne har mer penger på bok

  Til tross for at Obama-kampanjen avsluttet august med nesten dobbelt så mye penger på bok som Romney-kampanjen, var det allikevel Mitt Romney og hans allierte som hadde mest penger ved utgangen av måneden.

  I følge rapportene som ble frigitt på torsdag hadde Obama-kampanjen 89 millioner dollar på bok (med 3 millioner i gjeld) ved utgangen av august, mens Romney-kampanjen satt med 50,5 millioner (med 15 millioner i gjeld). Det republikanske partiet (RNC) samlet imidlertid inn ti ganger så mye som Det demokratiske partiet (DNC), og inkluderer enn samtidig summene samlet inn fra de to super PACene som er forbundet med kandidatene leder Romney klart i «cash on hand.»

  For tre uker siden satt Mitt Romney & Co med hele 191 millioner på bok, mens Obama & Co har 130 millioner i banken. Obama hadde imidlertid mer penger tilgjengelig som han og kampanjen har full kontroll over.

  Grasrotengasjement vs. super PACs

  Obama avhenger i stor grad av mindre donasjoner, og de 3, 5 og 10 dollarene han får fra sine støttespillere er viktige også i 2012. Augusttallene viser at hele 25 millioner av pengestøtten kom fra små donasjoner på grasrotsnivå. Katie Hogan, en av Obama kampanjens pressesekretærer, uttalte at ”innsatsen til mer en 3 millioner donorer viser at grasroten fortsetter å være ryggraden i denne kampanjen”.

  Romney tjener på sin side på større donasjoner. Hele 15% (96,7 millioner) av Romneys totale pengestøtte kommer fra super PACen Restore our Future. Priorities USA Action, den Obama-affilierte super PACen, har på sin side bidratt med 34,5 millioner dollar til Obamas kampanje, noe som representerer 5% av den totale pengestøtten.

  Til tross for at «Romneys» super PAC har samlet inn mer totalt, var det likevel Obamas super PAC som vant pengekampen i august. Dette er unikt for årets valgkamp, som frem til nå har vært dominert av republikanernes økonomiske forsprang. Med 10,1 millioner i støtte denne måneden hovet demokratene inn rundt 3 millioner mer enn republikanernes super-PACs.

  En oversikt fra OpenSecrets.org viser at Obama totalt har fått inn 163 millioner dollar fra små individuelle donasjoner, og 273 millioner dollar fra store individuelle donasjoner. Romney har totalt fått inn 47 millioner dollar fra små individuelle donasjoner, og 213 millioner dollar fra store individuelle donasjoner.

  Heidi Waage Rasmussen er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.

  Heidi Waage Rasmussen
  Heidi Waage Rasmussen
  Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012.

  Les også