Mer

  To år med AmerikanskPolitikk.no!

  I dag er det to år siden jeg opprettet AmerikanskPolitikk.no, og nettsiden er fortsatt i vekst. Takk for at du leser!

  Ambisjonen har hele veien vært å skape et norsk nettsted for regel­messig, balan­sert, og fakta­ba­sert dek­ning av ame­ri­kansk poli­tikk.

  Et halvt år etter opp­starten i september 2010 mottok jeg et sti­pend fra Fritt Ord for videreutvik­ling av nett­siden. Høsten 2011 ble støtten fornyet, noe som sammen med et reisestipend fra Den amerikanske ambassaden i Oslo gjorde det mulig for meg å satse hundre prosent på nettsiden i 2012. Det hadde imidlertid ikke blitt noe av året i USA om ikke kona mi Renate hadde hatt lyst til å bli med på turen, og det er jeg takknemlig for at hun ville.

  Bidragsytere og praktikanter

  I det det nå er 50 dager igjen til valget har AmerikanskPolitikk.no fire faste bidragsytere i tillegg til undertegnede, og denne helgen skrev fire nyansatte praktikanter sine første innlegg på nettsiden.

  Studentene går Washington Semester ved American University i Washington, D.C., og jeg er beæret over at de søkte praktikantplass hos AmerikanskPolitikk.no. Jeg håper dette kan bli starten på en trend, og jeg skal gjøre mitt ytterste for at de får oppleve mest mulig i valgkampinnspurten.

  Veien videre

  Mitt mål som redaktør er fortsatt å nå ut til stadig flere lesere med regel­messig, balan­sert, og fakta­ba­sert dek­ning av ame­ri­kansk poli­tikk. Det er det fortsatt stort behov for, og kanskje særlig i disse valgkamptider.

  Dersom du ønsker å markere dagen med en lien gave, kan du trykke på «Donèr»-knappen nedenfor. Pengene vil gå med til å dekke reiseutgifter i forbindelse med høstens valgkamp.

   


  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også