Mer

  Verdien av Paul Ryan

  WASHINGTON, D.C.: Mitt Romney stod over årets Values Voter Summit, og sendte isteden vise-presidentkandidaten Paul Ryan.

  Paul Ryan og Mitt Romney etter sistnevntes tale på republikanernes landsmøte i Tampa, 30. august 2012. Foto: Luke Vargas / Political Courier Media.

  På sitt første besøk til Washington, D.C. etter at han ble utnevnt som Mitt Romneys vise-presidentkandidat snakket Paul Ryan til sine egne. Kongressmannen fra Wisconsin er en av Kongressens mest konservative medlemmer, og ble godt mottatt av verdivelgerne på Values Voter Summit.

  ”Han virker som han er en mann som har verdiene på plass, men jeg kjenner ikke så godt til ham,» sier Ronald Goss, en pensjonert politimann fra Virginia. «Det vil bli spennende å se hva han kommer med i dag.”

  Og det var ikke bare Goss som var spent før vise-presidentkandidaten entret scenen. Fredag morgen var salen var fylt til randen av journalister, politikere og verdikonservative republikanere.

  Vil fjerne Obamacare

  Etter å ha slaktet Obamas økonomiske plan gikk Ryan til angrep på det som både motstandere og tilhengere anser som det viktigste momentet med Obamas snart fire år med makten, nemlig helsereformen.

  Ryan snakket om de nye mandatene i helsereformen, og hevdet at katolske helseforetak nærmest har blitt angrepet som en direkte konsekvens av Obamacare. «De ble nærmest bedt om ikke å bry seg om sin egen samvittighet,» sa Ryan.

  ”Å slå tilbake mot Obamacare er det første vi skal gjøre når vi inntar Det hvite hus. Obamacare skal fjernes fullstendig”, sa Ryan, til stor jubel fra salen.

  Løftet frem Romney

  Ryan startet talen med å hilse fra ”den neste presidenten av USA, Mitt Romney,” og brukte deretter mye tid på å snakke om mannen som møter Obama til høstens første debatt i Denver 3. oktober (AmerikanskPolitikk.no tar selvsagt turen). Selv snakket Romney til de frammøtte på Omni Shoreham Hotel via en forhåndsinnspilt videobeskjed.

  ”Vet dere, jeg er ikke den eneste som har sagt til Mitt at han kanskje burde snakke mer om seg selv og livet sitt,» sa Ryan. «Det hadde ikke skadet om velgerne visste mer om disse små tingene som avslører en manns hjerte og karakter.”

  For verdivelgerne er familie sett på som limet som holder landet sammen. Det brøt dermed ut stor jubel i salen da Ryan snakket om Romney som en god familiemann, et budskap republikanerne også prøvde å formidle i Tampa i slutten av august.

  Videre beskrev han Romney som en person som ikke bare ser på at arbeid blir gjort, men som gjør det selv.

  ”Alle vet at president Obama arvet en dårlig økonomi, og fire måneder fra nå – når Mitt Romney blir sverget inn som president – vil også han arve en dårlig økonomi,” sa Ryan.

  ”Forskjellen er at en Romney-Ryan administrasjonen også vil ta ansvar.”

  – Han får ting gjort

  Ryan spilte på at Obama ikke har fått til så mye som han lovet for fire år siden, noe han også snakket om i talen til landsmøtet i Tampa. Romney ble derimot beskrevet som en handlekraftig og effektiv mann som vet hva som må gjøres for å få landet på rett kjøl igjen.

  Ryans tale ble godt mottatt av deltagerne på Values Voter Summit, og verdivelgerne som er usikre på Romneys mormonisme ser på Ryan som en av sine egne. En katolikk med like verdier som dem.

  Astrid Øvre Helland er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012, og dette er hennes første innlegg. Du abon­nerer på nyhets­brevet vårt — Ame­rika­brevet — ved å klikke her.

  Les også