Mer

  Våre fire nye Washington-praktikanter

  Fra og med i dag har AmerikanskPolitikk.no fire praktikanter på plass i Washington, DC. De kommer til å bidra i dekningen av høstens valgkamp.

  De fire praktikantene deltar på Washington Semester ved American University, og studieprogrammet innebærer at de skal være utplassert i en relevant organisasjon to dager i uken.

  Høstens praktikanter

  Vebjørn Barlaup (21), Magnus Bergøy (22) og Heidi Waage Rasmussen (23) studerer til vanlig sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, mens Astrid Øvre Helland (23) studerer journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

  Vebjørn Barlaup (21): «Jeg er svært fornøyd med å være praktikant for Amerikansk Politikk denne høsten. Jeg følger amerikansk politikk tett, både på fritiden og som en del av studiene. Å arbeide som utenrikskorrespondent er en karrierevei som frister veldig, og det å få bidra til Amerikansk Politikk sin omfattende dekning av valget denne høsten er noe jeg virkelig ser frem til!»

  Magnus Bergøy (22): «Jeg setter veldig stor pris på denne muligheten, og organisasjonen er for meg den beste norske kilden som tilbyr en nyansert og grundig dekning av amerikansk politikk. Med tanke på høstens valg er det ideelt å kombinere studier om amerikansk politikk med arbeid i en organisasjon som fokuserer på nettopp dette. Journalistikk som arbeidsfelt er også noe som tiltrekker meg veldig, så jeg ser frem til å skaffe meg så mye erfaring som mulig, såvel som faglig og praktisk kunnskap.»

  Astrid Øvre Helland (23): «At vi kunne få mulighet til å jobbe med amerikansk politikk i et valgår er hovedgrunnen til at jeg valgte å studere i Washington, DC. Å jobbe for Amerikansk Politikk er en ypperlig mulighet til å oppleve presidentvalget fra innsiden. Samtidig gir det et dypdykk og en grundig innføring i amerikansk politikk. Jeg gleder meg til å kunne levere både tekster, bilder og video fra innsiden av politikken, og til å redegjøre objektivt og dyptgående fra politikkens hovedstat Washington, DC.

  Heidi Waage Rasmussen (23): «Jeg har alltid hatt en stor interesse for det amerikanske politiske systemet, og derfor er en praktikantstilling hos Amerikansk Politikk midt i blinken for meg. Jeg ser på AmerikanskPolitikk.no som en god og objektiv kilde til dekningen av 2012 valget. Da jeg nå studerer amerikansk politikk i Washington, DC er en praktikantstilling hos Amerikansk Politikk akkurat det jeg kunne tenke meg. Den journalistiske erfaringen kombinert med fordypningen i amerikansk politikk kan også fungere som en døråpner for min fremtidige karriere. Jeg ser virkelig frem til å sette i gang og å virkelig få oppleve hva Washington, DC har å by på.»

  Første oppgave

  Praktikantenes første arbeidsoppgave starter om noen få timer: De tar nemlig turen til Values Voter Summit i DC, der Mitt Romneys vise-presidentkandidat Paul Ryan står på talelisten.

  De kommer blant annet til å bidra på Twitter @AmPolitikk, der de signerer med sine initialer (VB, MB, AØH, HWR).

  Du abon­nerer på nyhets­brevet vårt — Ame­rika­brevet — ved å klikke her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også