Mer

  Hva. skjer. nå. (Clinter’n tar konventet!)

  TAMPA, FLORIDA: Torsdagens overraskelsesgjest var ingen overraskelse for dem som hadde fulgt med: Clint Eastwood. Det som deretter skjedde var imidlertid en overraskelse for alle.

  Clint Eastwood i Tampa Bay Times Forum torsdag kveld.

  Clint Eastwood inntok scenen etter en lang og personlig video-montasje om Romney og familien hans. Dette var konventets finale, og etter Eastwood var det kun Marco Rubio (nesten-visepresidentkandidat og framtidens GOP-wonderboy) og Mitt Romney selv som skulle avslutte hele kalaset.

  Vel, trolig hadde ingen sjekket Eastwoods «tale.» Eller, tale er vel sjenerøst.

  Eastwood framførte det POLITICO kaller en «rambling speech» som involverte Eastwood snakkende med en tom stol – «invisible Obama». Dette er selvsagt allerede blitt en Twitter-profil (@InvisibleObama).

  Og apropos Twitter, det var mange morsomme analyser å finne der. @DaddyFiles kommenterte: «If Clint Eastwood insisted on talking to an inanimate object he could’ve just chatted with Mitt Romney.»

  Rart og lite sammenhengende var det uansett (som Rachel Maddow stotrende og overrasket formidler her), men snart var det over, heldigvis for republikanerne.

  Rubios tur

  Deretter var det Marco Rubios tur, som fokuserte på sine foreldres cubanske bakgrunn, innrammet av en sterk dose nasjonalisme, jeg mener, amerikansk eksepsjonalisme. Analysene vil nok si at Rubio gjorde en meget god jobb, og jeg kan si at om ikke annet så fikk han oppmerksomheten bort fra Clint.

  Og til slutt, Romney

  Det alle ventet på var selvsagt å se om Mitt Romney kunne klare å holde en inspirerende tale som kunne måle seg med Paul Ryans vise-presidenttale i går.

  Til manges overraskelse klarte Romney det (se talen her). Selv om Romney aldri kan unnslippe den han egentlig er (traust, rolig, gammeldags og lett merkelig) så hadde han øvd nok denne gangen til at talen satt som et skudd.

  Innholdet var lurt – det fokuserte på hans personlige bakgrunn (hele kvelden var et forsøk på å «menneskeliggjøre» Mitt) og inneholdt også en god del velformulert kritikk av Obama. Hans kanskje mest effektive setning var at mens demokratene ønsker å redistribuere velferd i dag, ønsker republikanerne å skape mer velferd for framtiden. Den setningen finner nok sin vei inn i en videoreklame relativt snart.

  Alt i alt en vellykket kveld for repubikanerne, etter en ganske laber kveld i går.

  Twitter: @HildeRestad / @AmPolitikk

  Hilde Eliassen Restad er senior­forsker ved NUPI, og skriver også bloggen Dagens DC.

  Hilde Restad
  Hilde Restad
  Førsteamanuensis i freds- og konfliktstudier ved Bjørknes høyskole. Restad skriver også bloggen Dagens DC.

  Les også