Mer

  Condoleezza Rice: God og annerledes tale

  Tidligere utenriksminister Condoleezza Rice leverte onsdagens kanskje beste tale på republikanernes konvent i Tampa. Så startet det forutsigbare 2016-snakket.

  Condoleezza Rice i Tampa, Florida, onsdag kveld.

  Temaet for dag to av republikanernes konvent var «Vi kan forandre det!», og Rice sin tale skiftet for en stakket stund fokus fra mottoet «Vi bygde det!», som preget konventet før hun tok podiet.

  Rice angrep presidentens politikk, men hun nevnte ikke Obama med navn.

  Hun snakket utenrikspolitikk, men også utdanningspolitikk og om sviktende skoler i storbyer, noe hun omtalte som «vår tids borgerrettighetssak.»

  «Selvrespekt er basert på prestasjoner,» sa Rice. «Ikke slakke standarder og falsk ros.»

  Hun trakk historiske linjer, og snakket om sin egen reise, fra oppveksten i Birmingham, Alabama på 1950 og 1960-tallet, til stillingen som USAs utenriksminister.

  «Foreldrene kunne ikke ta med seg den lille jenta på kino eller restaurant – men de fikk henne til å tro at selv om hun ikke kunne få en hamburger på Woolworths – så kan hun bli USAs president, og hun blir utenriksminister.»

  «Dette er et øyeblikk – og et valg – med betydning,» avsluttet Rice, i en tale som et lite øyeblikk så ut til å stjele fokus fra vise-presidentkandidaten Paul Ryan.

  Om ikke annet, så vil spekulasjonen rundt Rice sin politiske framtid nå tilta i styrke. Og venter det en rolle i en eventuell Romney-administrasjon?

  Du ser hele talen her:

  httpv://youtu.be/4g6PpIW3hPg

  LES OGSÅ DENNE fra konventets andre dag:

  Twitter: @AreFlaten / @AmPolitikk

  Du abonnerer på nyhets­brevet vårt – Amerikabrevet – ved å klikke her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også