Mer

  Ann Romney: Mitt har det som skal til

  Ann Romneys budskap til velgerne: Mitt Romney er den rette mannen for jobben. Jeg vet hva jeg snakker om.

  Mitt Romneys kone, Ann Romney, i Tampa, Florida, tirsdag kveld.

  Det var knyttet store forventninger til tirsdagens tale fra Ann Romney. Både demokrater og republikanere var på forhånd enige om at hun måtte menneskeliggjøre mannen ved å gi velgerne et lite innblikk i hvem han egentlig er.

  Romneys kone fokuserte imidlertid vel så mye på hvorfor hun mener mannen er unikt egnet til å bli USAs neste president.

  Men først, det personlige

  Ann Romney snakket om sin egen rolle som fembarnsmor og som bestemor til atten barnebarn. Hun sa at ekteskapet med Mitt ikke bare har vært et glansbilde. Hun snakket om skittentøy, skrikerunger, og søvnløse netter. Hun snakket om sin egen sykdom – brystkreft og multippel-sklerose – og om at Romney alltid har vært der for henne, og for venner og medlemmer i menigheten når de har bedt om hjelp.

  Hun snakket også direkte til kvinner, og om at menn ikke forstår hvordan de egentlig har det. Ann sa også følgende, i et avsnitt som markerer en viktig overgang i talen:

  «Vi er for smarte til å tro at det finnes enkle svar. Men vi er ikke så dumme at vi aksepterer at det ikke finnes bedre svar.

  Og det er her denne gutten jeg møtte på en dans på high school kommer inn. Han heter Mitt Romney, og du burde virkelig bli kjent med ham.»

  – Denne mannen vil ikke feile

  I tråd med temaet for konventets første dag («We built it») slo Ann også tilbake mot kritikerne som avfeier Romney ved å si at han er født med en sølvskje i munnen: «Mitt Romney fikk ikke suksessen servert,» sa hun. «Han bygde den.»

  Dette fulgte hun opp med en «høytidelig forpliktelse» på vegne av Romney:
  «Denne mannen vil ikke feile.

  Denne mannen vil ikke svikte oss.

  Denne mannen vil heve Amerika!»

  Budskapet

  Jeg sporet en rød tråd i talen – og i dag én av konventet for øvrig – om at Romney-leiren er klar over at velgerne ikke vil velge Romney overfor Obama fordi de liker ham bedre. De satser isteden på at velgerne er skuffet over Obama, og at de vil stole på at Romney kan fikse problemene han snakker om.

  En annen tråd er fokuset på at foreldrene til både Ann og Mitt lykkes på tross av at de kom fra fattige kår. Rick Santorum, Brian Sandoval, Nikki Haley, Ted Cruz og ikke minst Chris Christie, trakk også fram dette elementet ved sine foreldre.

  Den amerikanske drømmen var mulig for foreldrene våre, var budskapet. Det må en kursendring til for at det samme skal gjelde barna og barnebarna våre.

  Utfallet

  Ann Romneys tale oppnådde akkurat det den skulle, iallefall slik jeg så den. Framføringen var ikke alltid like stødig, men det er ikke nødvendigvis negativt ettersom et av mannens største problemer er at han kan framstå som for striglet, og dermed som kunstig og uekte.

  Men, la meg også tilføye følgende: Med mindre man så talen i salen, eller via C-SPAN, så ble budskapet raskt formet av TV-kanalenes politiske analytikere. Forskjellen var som vanlig slående ved kanalbytte mellom Fox News og MSNBC, og de som allerede på forhånd hadde bestemt seg for at Ann Romney umulig kan snakke til vanlige folk ettersom hun og mannen er søkkrike, endret ikke mening.

  Det var imidlertid Fox News’ Juan Williams som sa følgende: «She looked like a corporate wife. … I mean, she’s a very rich woman.”

  Du ser hele talen nedenfor. Hva synes du? Kommenarfeltet venter.

  httpv://youtu.be/PBA7rPKhGtQ

  LES OGSÅ disse artiklene fra konventets første dag:

  Twitter: @AreFlaten / @AmPolitikk

  Du abon­nerer på nyhets­brevet vårt — Ame­rika­brevet — ved å klikke her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også