Mer

  Paul Ryan og førstegangsvelgeren Hayden

  Førstegangsvelgeren Hayden Rockers (18) fra St. Martins, Missouri har allerede bestemt seg for å stemme på Mitt Romney. Men det er visepresidentkandidaten Paul Ryan som snakker hans språk.

  Førstegangsvelgeren Hayden i kantinen på St. Martins Catholic School – der to av brødrene spiser skolelunsj hver dag – i forbindelse med primærvalget i Missouri 7. august, 2012. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  Hayden (18), som var sju år gammel da jeg kom til Missouri som utvekslingsstudent i 2001, stemte republikansk i primærvalget 7. august. Han hadde ikke fulgt valgkampen så nøye på forhånd, og visste heller ikke særlig mye om de ulike kandidatene. Men han hadde allerede da bestemt seg for å stemme på Mitt Romney 6. november.

  En meget selektiv Hayden-biografi kan oppsummeres på følgende måte: Han har vokst opp i en katolsk familie, gått på katolsk skole, gått i kirka sammen med familien hver søndag, og jaktentusiasten ser fram til at hjortejakt-sesongen – med pil og bue – begynner 15. september.

  Obama, Ryan, religion, og jaktvaner

  Mandag formiddag deltok Paul Ryan på et valgkamparrangement i hjembyen Janesville, Wisconsin, dagen før avreisen til det republikanske konventet i Tampa, Florida.

  Ryan har i den siste tiden brukt en Barack Obama-uttalelse fra 2008 for å overbevise velgerne om at presidenten ikke vet hvordan vanlige amerikanere har det, og han gjentok poenget på mandag.

  Obama-uttalelsen Ryan snakker om stammer fra en lukket fundraiser i San Francisco, 6. april 2008:

  «You go into these small towns in Pennsylvania and, like a lot of small towns in the Midwest, the jobs have been gone now for 25 years and nothing’s replaced them. And they fell through the Clinton administration, and the Bush administration, and each successive administration has said that somehow these communities are gonna regenerate and they have not.

  And it’s not surprising then they get bitter, they cling to guns or religion or antipathy toward people who aren’t like them or anti-immigrant sentiment or anti-trade sentiment as a way to explain their frustrations.»

  Paul Ryan: «Catholic Deer Hunter.»

  Mandag henviste Romneys visepresidentkandidat til denne uttalelsen på følgende måte:

  “From a guy who goes to St. John Vianney over there, whose tree stand is over about six miles that direction and that direction, this Catholic deer hunter is guilty as charged and proud of that. That’s freedom.”

  Det kan i alle fall Hayden kjenne seg igjen i, selv om han allerede på forhånd hadde bestemt seg for å støtte en kandidat uten hjortejakt-cred.

  Twitter: @AreFlaten / @AmPolitikk

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også