Mer

  Obama: Iowa, jeg trenger deres hjelp

  DUBUQUE, IOWA: President Obama har med seg kona Michelle på den siste etappen av bussturen gjennom Iowa. Onsdag gjentok han at Iowa er en av de viktigste brikkene på veien mot seier i november.

  Michelle og Barack Obama i Dubuque, Iowa onsdag ettermiddag. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.
  Michelle og Barack Obama i Dubuque, Iowa onsdag ettermiddag. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  ”Are you Fired Up? Are you Ready to Go!?” roper delstatsrepresentanten Pat Murphy (SD-28).

  «Dette er en vippestat, og Obama trenger de 6 valgmannsstemmene våre! Han og Michelle har valgt å bruke den dyrebare tiden sin her med oss!” fortsetter han. «Al Gore vant Iowa med bare 5000 stemmer,» sier han, » og Bush vant med 10000 stemmer i 2004.!» «Du utgjør med andre ord forskjellen mellom om Iowa blir en blå eller en rød stat!»*

  Michelle og Barack

  En liten time senere introduserer førstefruen Michelle mannen og presidenten Barack. Det er duket for det sjette av sju valgkampstopp i Iowa, og presidentens budskap er myntet på den såkalte middelklassen, med vekt på skattepolitikk.

  «Barack står kun overfor vanskelige beslutninger,» sier Michelle i sin introduksjon av mannen. «Og til syvende og sist er det presidentens egne verdier og livserfaringer som betyr noe.»

  Underteksten er at Obama med sin oppvekst og bakgrunn er bedre egnet til jobben enn det (rikmannssønnen) Romney er.

  Penger som betyr noe

  Et av hovedpunktene i Obamas Iowa-stump speech er at Romneys skatteplan vil øke skatten for en gjennomsnittlig familie med barn med 2000 dollar.

  De konkrete tallene får folk til å nikke anerkjennende, og Romney ville virkelig tjene på lignende retorikk.

  For øyeblikket tror nemlig velgerne som møtte opp i Dubuque onsdag ettermiddag at president Romney er ensbetydende med høyere skatter i vanskelige tider.

  * I 2000 vant Al Gore Iowa med 3944 stemmer (48,54 % mot Bush sine 48,22 %), mens Bush vant i 2004 med 10059 stemmer (49,9 % mot Kerrys 49,2 %)

  Turen går nå videre fra amfiteateret i Dubuque til Davenport for Obamas siste valgkampstopp i Iowa for denne gang.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også