Mer

  Obama om vindmøller og Romneys hund

  OSKALOOSA, IOWA: Fokuset for president Obamas første busstopp tirsdag formiddag var vindkraft, og et par nye stikk i retning Romney og Ryan.

  President Barack Obama på Nelson Pioneer Farm and Museum i Oskaloosa, Iowa. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  «Romney har uttalt seg på følgende måte om vindkraft,» sa Obama, omkranset av høystakker og Secret Service-agenter foran omtrent 850 mennesker i solsteken utenfor Oskaloosa, Iowa: «Du kan ikke kjøre en bil med en vindmølle på taket.»

  På taket av bilen til Romney

  «Jeg vet ikke om han har prøvd det, men jeg vet han har hatt noe annet på taket av bilen sin,» fortsatte Obama, i god Gail Collins-stil. Collins er New York Times-spaltisten som nevner Romneys hund-på-taket-historie oftere enn de aller fleste.

  Obama tok også for seg Paul Ryans tidligere uttalelser om vindkraft, som i følge Obama skal ha sagt at vindkraft er «en motenykke.»

  Obamas syn på saken: «Vi har nok vindmøller til å forsørge 13 millioner hjem med fornybar energi.» «7000 arbeidsplasser her i Iowa, 75000 nasjonalt,» la han til.

  Obama angriper Romney og Ryan for å ville fjerne støtterammene til vindindustrien i Iowa, noe som ble møtt av risting på hodet fra de frammøtte.

  Damen på andre rad med «Yes We Can Again»-t-skjorten var fornøyd med det hun fikk høre. Og etterpå fikk hun hilse på presidenten.

  Turen går nå videre til Marshalltown, før dagen avsluttes i Waterloo.

  Twitter: @AreFlaten / @AmPolitikk

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også