Mer

  Obama i Iowa: Four More Beers!

  BOONE, IOWA: President Obamas første dag på ”Ground Force One” østover gjennom Iowa ble avsluttet på the Iowa State Fair, med tilrop om ”Four More Beers!”

  Obama på hilserunden med folket på første rad i Boone, Iowa, mandag kveld. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  Mandagen startet på en gård i Council Bluffs med drøyt 4000 fremmøtte – helt vest i Iowa på grensen til Nebraska. Den ble avsluttet i delstatshovedstaden Des Moines, midt i delstaten, ca ni timer senere og 21 mil lenger øst.

  Obama tilbringer hele tre dager i vippestaten Iowa for å fortelle velgerne hvorfor han fortjener fire nye år. Og da er Iowa et naturlig sted å tilbringe tiden, ettersom caucusseieren over Hillary Clinton markerte startskuddet for Obamas kandidatur i januar 2008.

  Iowa er også en av høstens vippestater som både Obama- og Romney-kampanjen håper å vinne. Selv om Iowas 6 valgmannsstemmer ikke er allverdens, kan allikevel staten bli avgjørende i det som fortoner seg mer og mer som et basevalg der det aller viktigste er å mobilisere sine egne tilhengere.

  – Times are tough, Americans are tougher

  Obamas middelklassebudskap går ut på å overbevise innbyggerne i Iowa (samt resten av USA) om at hans snart fire år med makten faktisk har ført til endringer. ”En typisk familie betaler 3600 dollar mindre i skatt takket være meg,” sier han. Punchlinen er at Romney i følge Obama – med bakgrunn i en rapport fra Tax Policy Center – vil øke skattene for de samme folkene. Under Romney og Ryan skal «middelklassen betale for skattekuttene til de rikeste,» sa Obama.

  «Det eneste vi ber om er at vi går tilbake til skattesatsen vi hadde under Bill Clinton.»

  Øl med gutta

  Etter stoppet i Boone dro Obama til the Iowa State Fair, der Secret Service hadde kastet ut øldrikkerne i Budweiser-teltet for presidentens sikkerhet. Folk ble etter hvert sluppet inn igjen, og istedenfor rop om ”Four More Years!”, begynte noen av gjestene å rope ”Four More Beers!”

  Jeg sitter nå mellom åkre med mais og soyabønner i Oskaloosa, Iowa, og venter på at president Obama skal ta podiet på Nelson Pioneer & Farm Museum.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også