Mer

  Romney: Amerika fortjener bedre

  httpv://youtu.be/z-EEETo3Sqo

  Obamakampanjen er i hardt vær etter at en Obama-affiliert super PAC anklagde Romney for å være skyld i at en kvinne døde som følge av manglende helseforsikring. Faktagrunnlaget for angrepet var direkte feilaktig, og Obamas egne folk ikke er like uskyldige som det først ble hevdet. Romney slår nå tilbake.

  Tit­telen — “America Deserves Better” — oppsummerer valgkampvideoens budskap, som avsluttes på følgende måte: «Doesn’t America deserve better than a president who will say and do anything, to stay in power?» Romney – som slapp sin egen tvilsomme valgkampvideo tidligere i uken – godkjenner budskapet.

  Obamakampanjen har i de siste par dagene måtte tåle sterk kritikk fra både høyre og venstre for måten de har taklet situasjonen som har oppstått. De har på den ene siden tatt avstand fra reklamen, men som BuzzFeeds Andrew Kaczynski viser har Obamakampanjen selv frontet de samme anklagene fra «Priorities USA Action»-videoen på sin egen hjemmeside.

  Som jeg skrev i går misbrukte Romney-kampanjen i utgangspunktet muligheten til å gjøre det som nå gjøres. Talskvinnen Andrea Saul minte nemlig høyresiden i partiet på hvorfor de var skeptiske til Romney i utgangspunktet – en fløy av partiet som nå gjør alt de kan for at Romney skal velge Wisconsin-kongressmannen Paul Ryan som sin visepresidentkandidat.

  Det er nemlig ikke alle som stoler på at Romney er konservativ nok. Og mens vi er inne på Romneys kommende VP-valg: Gå til Facebooksiden vår og delta i avstemningen: Hvem velger Romney?

  Twitter: @AreFlaten

  Du ser den omtalte «Priorities USA Action»-reklamen her:

  httpv://youtu.be/vzXBi3VJ0RQ

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også