Mer

  Robin Hood i revers: Romney Hood

  Romneys største problem i valgkampen er for øyeblikket rapporten fra Tax Policy Center som sier at middelklassen må betale mer i skatt under Romneys plan, enn under Obamas plan. «Det er som Robin Hood i revers» sier Obama.

  «Romney Hood» fortsatte han i en tale i Connecticut tidligere i dag.

  httpv://youtu.be/L0uzZBEHzps

  Obama-kampanjen har hamret løs på Romney siden han kom tilbake fra utenlandsturen, bevæpnet med rapporten fra Tax Policy Center (TPC).*

  Fokuset er på Romneys skatteplan, som jeg har skrevet om tidligere i år. Nevadas Harry Reid – majoritetslederen i Senatet – har samtidig beskyldt Romney for ikke å ha betalt skatt på ti år, noe han selv sier han har fra «en sikker kilde» han ikke vil navngi.

  Reid sier med andre ord at Romney er «skyldig» til han kan bevise det motsatte ved å frigi selvangivelsen for de gjeldende årene.

  Obamas «Truth Team» har samtidig lansert en «skattekalkulator» basert på rapporten fra TPC, og lansert en video med velgere som ser hva Romneys plan innebærer for dem:

  httpv://youtu.be/6hPn0-GhFSY

  Og hva svarer Romney til Obamas ordspill?

  «Obamaloney»

  httpv://youtu.be/c9eV2b9_bRE

  * Du leser hele rapporten fra Tax Policy Center her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også