Mer

  Kunngjør Romney sin VP neste uke?

  Samme dag som Romney-kampanjen lanserte sin ”Mitt’s VP” app meldte CNN at Romney-kampanjen vil starte en fire dagers busstur igjennom viktige vippestater lørdag 11. august.

  Romney, dagen før primærvalget i Florida tidligere i år. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  Dette kan tyde på at Romney annonserer sin visepresidentkandidat i dagene før, trolig fredag 10. august. Det kan også tenkes at bussturens to første dager er å anse som oppvarmingen til ankomsten i Florida mandag 13. august – dagen etter avslutningen av sommer-OL i London.

  Florida er en av høstens viktigste stater, og en stat der Romney snudde dynamikken i nominasjonskampen med sin seier den 31. januar.

  Lekkasjen om ”VP-uken” kom sannsynligvis fra Romney-kampanjen selv for å få mer positiv mediedekning etter noen tøffe uker.

  Offisielt uttales det at temaet for bussturen er Romneys «visjon for økonomien.» Økonomien er også Romneys viktigste sak i valgkampen, og det ventes at egenskapene til Romneys visepresidentkandidat vil forsterke dette aspektet ved Romneys kandidatur.

  Veien til Tampa

  Det republikanske nominasjonsmøtet i Tampa, Florida begynner mandag 27. august.

  Dersom CNNs Peter Hamby har rett – og Hamby har meget gode kilder innad i Romney-kampanjen – vil dette gi Romney muligheten til å kapre medias oppmerksomhet i to uker før begivenhetene i Tampa.

  Denne perioden er spesielt viktig for Romney ettersom mange av de heteste kandidatene til rollen, som for eksempel Ohio-senator Rob Portman, Louisiana-guvernør Bobby Jindal, tidligere Minnesota-guvernør Tim Pawlenty og Florida-senator Marco Rubio, er relativt ukjente navn for den gjennomsnittlige velger.

  I løpet av den fire dager lange rundturen vil Romney i følge CNN besøke Washington D.C., Virginia, North Carolina, Florida og (sannsynligvis) Ohio. De fire siste delstatene regnes som svært viktige brikker frem mot valget den 6. november.

  For Romney vil det være viktig med noen positive uker fremover, etter at Bain Capital-fella og en bortimot mislykket utenlandstur har resultert i mye negativ mediedekning.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også