Mer

  Missouri: Huckabee vs. Palin

  ST. MARTINS, Missouri: Den 7. august er det duket for republikansk senatsprimærvalg i Missouri. Mike Huckabee og Sarah Palin støtter hver sin kandidat i kampen om å få utfordre Claire McCaskill.

  Foto: Gage Skidmore.

  De tre hovedkandidatene er forretningsmannen John Brunner, tidligere finansminister Sarah Steelman, og kongressmannen Todd Akin. I følge en fersk meningsmåling fra Mason-Dixon Polling and Research ligger Brunner (33 %) for øyeblikket foran Steelman (27 %) og Akin (17 %), mens omlag 19 % av velgerne fortsatt sitter på gjerdet.*

  Nasjonal oppmerksomhet

  Primærvalget har fått nasjonal oppmerksomhet grunnet støtteerklæringene fra to konservative favoritter: tidligere Arkansas-guvernør (og presidentkandidat) Mike Huckabee, og tidligere Alaska-guvernør (og visepresidentkandidat) Sarah Palin. Huckabee støtter Akin, mens Palin støtter navnesøsteren Steelman. Midt i mellom står rikingen Brunner, som finansierer sin egen valgkamp.

  httpv://youtu.be/27SlA-GlzYg

  Steelmans reklamer sendes nesten i hver eneste reklamepause her i midten av Missouri om dagen, og hun avslutter alltid med mottoet «The Status Quo Has Got to Go.» Fun fact: Mottoet ble også brukt av Obama for America i 2008, og av John Edwards-tilhengere i New Hampshire mot daværende presidentkandidat Hillary Clinton.

  * Tallene må tas med en solid dose salt: (kun) 625 velgere ble intervjuet på telefon 23.-25. juli, og feilmarginen er på +/- 4 %.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også