Mer

  Søndagskaffen, uke 23

  Hver søndag opp­sum­merer vi uken som har gått, og linker til aktu­elle og lese­ver­dige artikler. Denne uken: Scott Walkers seier i Wisconsin, fem myter om vippestater, Barack Obama om privat sektor, og Rand Pauls støtteerklæring til Romney.

  Det siste først: Kentucky-senator Rand Paul, sønnen til presidentkandidaten Ron Paul, kunngjorde denne uken at han støtter Mitt Romney. Mange Paultilhengere reagerte med vantro, selv om Paul senior tidligere i uken sa at han ikke har nok delegater til å vinne nominasjonen.

  Eks-kandidaten Rick Santorum kunngjorde for sin del neste steg i Santorum’s Grand Scheme: Patriot Voices. Og ja, han tar i mot donasjoner.

  Så til mer interessante ting: Jonathan Bernstein tar for seg fem myter knyttet til høstens mye omtalte vippestater:

  1. Swing-state polls are the key to predicting the winner.
  2. A vice presidential candidate should appeal to key groups in swing states.
  3. Ignore the national economy, and focus on swing-state economies.
  4. Once a swing state, always a swing state.
  5. Republicans can’t win without Ohio.

  Adam Nagourney skriver for sin del om det nye livet til den politiske strategen Steve Schmidt, mannen som rådet John McCain til å velge Sarah Palin. Schmidt framstilles positivt i HBO-filmen Game Change (anbefales), og omtales av Obamarådgiveren David Plouffe som en formidabel motstander.

  På tirsdag vant Wisconsin-guvernør Scott Walker recallvalget mot demokratenes Tom Barrett. I ettertid ble det skrevet mye om alle pengene som ble brukt i valgkampen, og Jan Arild Snoen gir en fin gjennomgang.

  På fredag holdt president Obama en overraskende pressekonferanse som var ment å sette agendaen på hans premisser. «The private sector is doing fine,» sa han, noe Are Tågvold Flaten skriver mer om her. Republikanerne håper dette vil bli sett tilbake på som et vendepunkt, men valgkampen inneholder allerede noen gode alternativer til slike.

  Ukens Nate Silver

  Ukens artikkel fra New York Times’ Nate Silver: «Election Forecast: Obama Begins With Tenuous Advantage«

  «The first look at the 2012 FiveThirtyEight presidential forecast has Barack Obama as a very slight favorite to win re-election. But his advantage equates to only a two-point lead in the national popular vote, and the edge could easily swing to Mitt Romney on the basis of further bad economic news.»

  Ukens høyde­punkt fra POLI­TICOs PLAYBOOK:

  ROMNEY CAMPAIGN CONSIDERING EARLY V.P. ANNOUNCEMENT : Advisers have gone back and forth on this question, and had sort of settled on the traditional announcement shortly before the convention, which starts Aug. 27 in Tampa. The thinking was that you want to get the maximum pop from the revelation, when the most people are tuned in. But the pressure to maintain fundraising momentum has renewed consideration of an early pick, on the theory that you double the number of ticket members who can campaign in swing states and raise money. So the pick could come any time after July 4. If the campaign went with the early option, the window would probably be latish July to early August. (Olympics run July 27 to Aug. 12.)

  –OUR FINAL FOUR: 1) Sen. Rob Portman (Ohio) … 2) Tim Pawlenty, former Minnesota governor and presidential candidate … 3) Sen. Marco Rubio (Fla.) … 4) Sen. John Thune (S.D.)

  Våre artikler i uka som har gått:

  Nøkkeltall fra forsiden søndag morgen

  Søndagskaffen finner du hver søndag på AmerikanskPolitikk.no. Tips til neste ukes utgave kan du sende til tips at amerikanskpolitikk.no.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også