Mer

  Romney: Vi klarte det!

  Mitt Romney vant primærvalget i Texas, og erklærte deretter seier i den republikanske nominasjonskampen.

  Mitt Romney klarte det, fire år etter første forsøk i 2008. Foto: Luke Vargas / Political Courier Media.

  «I kveld passerte vi 1144 delegater og sikret nominasjonen,» skrev Romney på e-post kort tid etter at resultatet fra Texas var klart. «Vi klarte det!»

  Rick Santorum var kjapt ute med å gratulere på Twitter: «Gratulerer til Mitt Romney for å ha sikret nominasjonen i kveld. [Nå] er det viktig for oss å komme sammen for å slå Barack Obama.»

  1183

  I følge Associated Press sin delegatoversikt passerte Mitt Romney på tirsdag 1144 – det magiske tallet som sikrer den republikanske presidentnominasjonen: Mitt Romney 1183, Rick Santorum 261, Newt Gingrich 135, og Ron Paul 129.

  Her på AmerikanskPolitikk.no har vi hele veien operert med mer nøkterne tall, som ikke inkluderer ubundne delegater.

  Dersom disse utelates har Romney fortsatt ikke nådd 1144, men på dette stadiet er det ikke stort mer enn en fotnote. Romneys motstandere har gratulert ham med seieren, og Ron Pauls egen valgkampmanager skrev allerede for noen uker siden at Ron Paul ikke kan skaffe seg nok delegater til å vinne nominasjonen, med mindre det skjer «noe veldig uforutsett.» Og kanskje viktigst av alt: de amerikanske mediene har erklært Romney som vinneren:

  • Fox News: «ROMNEY CLINCHES GOP NOMINATION»
  • Washington Examiner: «Romney clinches Republican presidential nomination»
  • New York Times: «Nomination His, Romney Steps Up Attack on Obama»
  • Washington Post: «Romney clinches Republican nomination»
  • CNN: «Romney unofficially clinches nomination»
  • MSNBC: «With Texas Win Romney Secures Delegates to Win Nomination»
  Obama vs. Romney
  Fokuset er allerede på valgkampen mellom Obama og Romney. To selvfølgeligheter om høstens presidentvalg: økonomien avgjør, og det blir jevnt.

  Real Clear Politics sitt gjennomsnitt av meningsmålinger – som du alltid finner på forsiden vår – viser for øyeblikket Obama med 45,6 % mot Romneys 43,6 %. Panelet her på AmerikanskPolitikk.no har tidligere tatt stilling til følgende spørsmål: «Hva er Mitt Rom­neys største styrker og svak­heter, og hvordan kan han slå Obama?» Du leser svarene her.

  Romney vant primærvalget i Texas med 69 % av stemmene (med 98,5 % av stemmene inne), foran Paul (12 %), Santorum (8 %), og Gingrich (4,7 %).


  Nedenfor ser du undertegnedes bilder av Mitt Romney fra nominasjonskampen. Du finner flere bilder på Flickr, og alle er til salgs.


  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også