Mer

  HOPE, del to

  Illustrasjon av Zohar Lazar.

  New York Magazines John Heilemann har intervjuet toppfolkene i Obamas valgkampapparat og gir oss et blikk på innsiden i Obama 2.012.

  For det første: 2008s «Hope» blir 2012s «Fear.» Valgkampen kommer til å fjerne enhver tvil om at Barack Obama er noe annet enn en politiker som gjør det som må til for å vinne. Eller som Heilemann sier det:

  «For anyone still starry-eyed about Obama, the months ahead will provide a bracing revelation about what he truly is: not a savior, not a saint, not a man above the fray, but a brass-knuckled, pipe-hitting, red-in-tooth-and-claw brawler determined to do what is necessary to stay in power — in other words, a politician.»

  Den viktigste brikken i valgkampen blir ikke å beskrive veien «Forward», som er Obamas motto, men veien bakover dersom Romney tar over roret.

  Tidligere i vinter ble Romney beskrevet som en mann uten «kjerne» – som en flip-flopper som sier hva som helst for å vinne. Tonen er nå en annen, og Obamakampanjen beskriver blant annet Romney som den mest konservative kandidaten siden Barry Goldwater i 1964.

  Dette minner om 2004, da demokratenes John Kerry ble angrepet som en flip-flopper og som en liberal vindsurfer langt ute på venstresiden. Obamarådgiveren David Plouffe (Obamas valgkampmanager i 2008) forklarer Heilemann hvordan de tenker å presentere Romney:

  «When Romney tries to Etch-a-Sketch, we’re not just gonna say, ‘Oh, there goes old Mitt Romney again! Who knows where he stands?’ We’re gonna say, ‘He is once again showing he’ll say anything — he has no core.’ But we’re also gonna say, ‘We know where he stands; he’s way off to the right on abortion, contraception, immigration, and gay rights,’ and hold him to those positions.»

  Kommer det til å fungere? Du leser hele Heilemanns artikkel her (anbefales!).

  PS: Det ryktes at John Heilemann og Mark Halperin jobber med oppfølgeren til Game Change. Obama and the Clin­tons, McCain and Palin, and the Race of a Life­time.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også