Mer

  Kritikk av Obamas kickoff

  SHERIDAN, Wyoming: Et gjennomgangstema i søndagens politiske talkshow var en diskusjon av Obamakampanjens budskap etter avsparket den 5. mai.

  Obama har gått rett i strupen på Mitt Romney, med et særlig fokus på hans bakgrunn i Bain Capital. POLITICOs Mike Allen har samlet noen av de skeptiske reaksjonene:

  New York Times’ Jeff Zeleny, til Chris Wallace på «Fox News Sunday»:

  «[I]t looks like they are not quite up to speed … But the Romney campaign is in fighting form. … [I]t’s clear that the Obama campaign is a little slower here, but they are really trying to define Mitt Romney. … [C]ome August, we’ll see where Mitt Romney is standing. If he is as strong as he is in August as he is now, the Obama campaign is in real trouble.»

  New York Times’ konservative kommentator David Brooks, til David Gregory på «Meet the Press»:

  «I question the Obama decision … to start negative. They’ve decided to focus on a negative way and this seems to me self-destructive. People … like him personally, they admire him. And now I think he’s at a risk of throwing that away by starting negative, by going extremely tough and extremely hard, looking conventional.»

  På fredag stilte jeg panelet her på AmerikanskPolitikk.no om Obamas styrker, svakheter og sjanser mot Romney til høsten. Svein Melby, seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier, var i likhet med Zeleny og Brooks skeptisk til det han har sett så langt:

  «… gjennom en negativ valg­kamp rettet mot Rom­neys person og ved å sette grupper opp mot hver­andre spiller etter min mening Obama fra seg sitt beste kort, nemlig mannen som tar tak i de store pro­ble­mene og som fronter vans­kelig fel­les­løs­ninger.»

  Du leser resten av svaret til Melby, i tillegg til svarene fra åtte andre, her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også