Mer

  Nebraska og Oregon til Romney

  JEFFERSON CITY, Missouri: Den republikanske nominasjonskampen er så å si over, men det stemmes enda. Tirsdag vant Mitt Romney to nye stater, og sanket enda noen delegater.

  Romney vant primærvalgene i Nebraska og Oregon med klar margin foran henholdsvis Rick Santorum og Ron Paul. Santorum, som trakk seg i midten av april, slo med andre ord Ron Paul i Nebraska. Paul annonserte i går at han ikke vil bruke ressurser i de resterende valgene.

  Positivt tegn for Romney: I de fem nominasjonsvalgene den 24. april sanket han mellom 56,5 og 67,5 %. Tirsdag krøp han over 70 %, noe som står i stil med tegnene til at stadig flere republikanere samler seg om Romney som det republikanske alternativet til Obama.

  Romney er nå enda noen delegater nærmere de 1144 som sikrer nominasjonen. Det er imidlertid litt strid rundt tellingen: Konservativt (fra FHQ, som AmerikanskPolitikk.no tidligere har referert til) rundt 850, oppblåst (fra AP, inkludert ubundne delegater) like over 1000.

  Resultatene:

  Nebraska

  1. Romney 70,9 %
  2. Santorum 14 %
  3. Paul 9,9 %
  4. Gingrich 5,2 %

  Oregon (94 %)

  1. Romney 72,2 %
  2. Paul 12,8 %
  3. Santorum 9,5 %
  4. Gingrich 5,5 %
  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også