Mer

  Ron Paul stanser valgkampen

  Ron Paul etter et valgkamparrangement i Columbia, South Carolina i midten av januar. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.
  Ron Paul etter et valgkamparrangement i Columbia, South Carolina i midten av januar. Foto: Are Tågvold Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  PLANO, Texas: Ron Paul sendte i dag ut en e-post der han kunngjorde at han ikke vil drive valgkamp i de resterende nominasjonsvalgene.

  «Vi vil ikke lenger bruke ressurser på å drive valgkamp i primærvalg i stater som ikke har stemt enda. Dersom vi skulle ha noen som helst mulighet til å gjøre det bra måtte vi ha brukt titalls millioner dollar, som vi rett og slett ikke har,» skrev Paul i e-posten.

  Paul skrev videre at kampanjen allikevel fortsetter med sin delegatstrategi i statene som allerede har gjennomført valg, og at kampanjen vil informere mer om denne i nærmeste framtid.

  På tross av dagens nyheter ber Paul støttespillerne sine om å stemme på ham i de resterende valgene, og kampanjen ser fram til landsmøtet i Tamp i slutten av august.

  Dårlig timing?

  Slates Dave Weigel, som har fulgt Pauls presidentambisjoner tett siden 2008, mener Paul nedskalerer* på et lite gunstig tidspunkt.

  Grunnen til dette er i følge Weigel at Paul kunne fått en akseptabel andel proteststemmer i Arkansas (22. mai), der Romney kan slite med entusiasmen, og i Kentucky (22. mai), staten sønnen Rand Paul representerer som senator. Weigel nevner også Pauls hjemstat Texas (29. mai) og California (5. juni), hvor Paul kunne ha sanket flere hundretusen proteststemmer.

  * Samtlige av presidentkandidatene som har trekt seg har «suspendert» sine kandidatur, noe som betyr at de per definisjon fortsatt er kandidater. På denne måten kan de fortsette å samle inn penger for å nedbetale eventuell valgkampgjeld. Paul tar ikke ordet «suspendert» i sin munn, men skriver rett og slett at han ikke vil bruke flere av kampanjens økonomiske ressurser på valgkampen.

  Hele e-posten leser du her:

  Dear Liberty Activist,

  As I reflect on our 2012 Presidential campaign, I am humbled by the supporters who have worked so hard and sacrificed so much. And I am so proud of what we have accomplished. We will not stop until we have restored what once made America the greatest country in human history.

  This campaign fought hard and won electoral success that the talking heads and pundits never thought possible. But, this campaign is also about more than just the 2012 election. It has been part of a quest I began 40 years ago and that so many have joined. It is about the campaign for Liberty, which has taken a tremendous leap forward in this election and will continue to grow stronger in the future until we finally win.

  Our campaign will continue to work in the state convention process. We will continue to take leadership positions, win delegates, and carry a strong message to the Republican National Convention that Liberty is the way of the future.

  Moving forward, however, we will no longer spend resources campaigning in primaries in states that have not yet voted. Doing so with any hope of success would take many tens of millions of dollars we simply do not have. I encourage all supporters of Liberty to make sure you get to the polls and make your voices heard, particularly in the local, state, and Congressional elections, where so many defenders of Freedom are fighting and need your support.

  I hope all supporters of Liberty will remain deeply involved – become delegates, win office, and take leadership positions. I will be right there with you. In the coming days, my campaign leadership will lay out to you our delegate strategy and what you can do to help, so please stay tuned.

  For Liberty,

  Ron Paul

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også