Mer

  Romney, West Virginia

  Romney er en liten by nordøst i West Virginia. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

  – 17 minutter til vi er i Romney! sier jeg.

  Den lojale TomTomen vår har guidet kona mi Renate og jeg sørover og vestover fra Gettysburg, Pennsylvania, og vi har etter hvert kommet oss inn på U.S. Route 50. Route 50 strekker seg i overkant av 4800 kilometer, fra Ocean City, Maryland i øst, til West Sacramento, California i vest.

  – Æsj, det høres bare ekkelt ut, svarer Renate.

  Og det gjør det. Men så er vi der, i Romney.

  Romney

  Vi kjører inn i en liten og avsidesliggende by, helt nordøst i West Virginia, etter å ha kjørt igjennom det vestlige Appalachia.

  Romney ble grunnlagt i 1762, og er med det West Virginias eldste by. Den er kjent for å ha det første minnesmerket for soldater som kjempet for sørstatene i borgerkrigen, samt West Virginias skole for døve og blinde.

  Byen, som i dag har omtrent 2000 innbyggere, huser også ti ulike kirkesamfunn.

  Church of Christ, Church of God, Church of the Nazarene, Presbyterian Church, First United Methodist Church, Assemblies of God, Romney Christian Church, Our Lady of Grace Catholic Church, St. Stephen’s Episcopal Church, og The Seventh Day Adventist Church.

  Men ingen Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, Mitt Romneys trossamfunn.

  Mitt Romney, her omgitt av sikkerhetsfolk i Rockford, Illionois 18. mars, har nominasjonen i lomma. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

  Veien til 1144

  I dag er det primærvalg i Pennsylvania, New York, Connecticut, Delaware og Rhode Island.

  Det som var igjen av spenning forsvant i det Rick Santorum la ned våpnene på slagmarken i Gettysburg (nesten bokstavelig talt), og det er nå kun et tidsspørsmål før Romney har det nødvendige antallet delegater.

  I dag fordeles det 231 delegater. Men Romney når allikevel ikke det magiske antallet (1144) i dag, selv om han kaprer hver eneste én av dem.

  Romney blir imidlertid republikanernes presidentkandidat, og valgkampen mot Obama er allerede igang for fullt. Newt Gingrich har hintet om at han muligens trekker seg snart, mens Ron Paul på sin side jobber videre for å karre til seg flest mulig delegater til landsmøtet i Tampa, Florida i august.

  Tilbake til New Hampshire

  Romney annonserte sitt kandidatur på en gård i Stratham, New Hampshire den 2. juni 2011. Han vant deretter oppskriftsmessig årets første primærvalg der den 10. januar.

  I kveld tar han turen tilbake til staten der han eier ett av sine tre hus (kjøpt i 1997), og valgvaken i Manchester markerer en nesten-offisiell slutt på nominasjonskampen.


  AmerikanskPolitikk.no har fått et par nye funksjoner, blant annet en kontinuerlig oppdatert matchup mellom Obama og Romney. Den tar utgangspunkt i Real Clear Politics sitt gjennomsnitt av meningsmålinger.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også