Mer

  Arbeidsledigheten ned i vippestater

  NEW YORK CITY, New York: Ferske meningsmålinger peker både i den ene og den andre retningen med tanke på presidentens sjanser for gjenvalg til høsten. Men meldingen om at arbeidsledigheten er på vei ned i en rekke av høstens vippestater er definitivt gode nyheter for Obama.

  Utfallet av høstens presidentvalg står og faller på valgresultatet i et knippe vippestater – stater der hverken demokratene eller republikanerne har overtaket.

  Florida og Ohio er de mest kjente av disse, og Associated Press klassifiserer totalt 14 stater som vippestater.

  For presidenter som søker gjenvalg er det viktig å kunne vise til at arbeidsledigheten er på vei ned i valgåret, og ferske tall fra U.S. Bureau of Labor Statistics viser at pila peker i riktig retning for presidenten.

  Det ser lovende ut i Florida, der arbeidsledigheten har gått ned fra 10,7 % i mars 2011 til 9 % i mars 2012 (-1,7 %).

  Det samme gjelder Ohio (med en nedgang fra 8,8 % til 7,5 %, -1,3 %), Michigan (ned fra til 10,5 % til 8,5 %, -2 %) og Nevada (ned fra 13,6 % til 12 %, -1,6 %).

  I tillegg til disse fire statene peker AP på at arbeidsledigheten har gått ned i ytterligere ti svingstater: Arizona, Colorado, Iowa, Minnesota, New Hampshire, New Mexico, North Carolina, Pennsylvania, Virginia og Wisconsin.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også