Mer

  Morgenstund med Fox News

  NEW YORK CITY, New York: Jeg er tilbake i USA etter en lang påskeferie hjemme i Norge, og det gjør godt å se amerikanske nyheter igjen når jeg skrur på TVen.

  I dag tilbragte jeg noen minutter med gjengen hos Fox & Friends, Fox News’ morgenshow. Jeg har tidligere, i likhet med IFS’ Anders Romarheim, argumentert for at nordmenn vil få en bedre forståelse av amerikansk politikk dersom en ser Fox News. Romarheim skrev i Morgenbladet i oktober 2010 at Fox News er som en rød pille å regne — ”i Matrix–for­stand” — for ”bedre å forstå høyre­siden i ame­ri­kansk poli­tikk.” Det har han helt rett i.

  Uansett, i dag tidlig stod følgende ting på plakaten:

  • Marco Rubios freudianske glipp: «If in four to five years, if I do a good job as vice president–I’m sorry, as senator–I’ll have the chance to do all sorts of things…» Seerne ble bedt om å si sin mening: Var det en glipp fra Rubios side, eller var det egentlig meningen?
  • Tidligere Floridaguvernør Jeb Bush om sine framtidsplaner: «I doubt I’ll get a call, and I don’t know if it’s the right thing for me to do. I didn’t run for president for a similar kind of reason, so I’m all in to try to help him get elected.» Han sa for øvrig følgende en Romney-Rubio-kombinasjon: «the combination would be extraordinary.»
  • Utvalgte punkter fra Congressional Budget Office (CBO) sin ferske rapport om Obamas 2013 budsjett. Følgende overskrift rullet nederst på skjermen igjen og igjen: «CBO estimates Obama’s 2013 budget plan would hit economic growth.»
  • Tidligere New Jersey-guvernør Jon Corzine (demokrat) er i hardt vær på grunn av detaljene rundt MF Globals konkurs, et selskap han tok over i mars 2010. Obama har derfor holdt ham på armlengdes avstand, men nå viser det seg at Corzine ved hjelp av sine kontakter har samlet inn en halv million dollar til Obamas gjenvalgskampanje.

  Kort oppsummert: Fokus på republikanerne, samt dårlig vinklede nyheter for Obama. Men det er iallefall det millioner av amerikanere starter dagen sin med i dag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også