Mer

  Pulitzerprisen i politisk karikaturtegning

  Hver lørdag legger jeg ut ukas beste politiske karikatur, og POLITICOs Matt Wuerker har «vunnet» fem ganger i løpet av det siste året. Nå har han også vunnet den prestisjetunge Pulitzerprisen i «editorial cartooning.»

  Matt Wuerkers kommentar til den amerikanske krigsmotstanden.

  POLITICO har samlet de vurderte tegningene her. Komiteen begrunner valget på følgende måte: «… for his consistently fresh, funny cartoons, especially memorable for lampooning the partisan conflict that engulfed Washington.»

  Min personlige favorittegner, John Darkow (som har «vunnet» sju uker her på nettsiden), har enda ikke vunnet prisen. Han tegner for den lille Missouriavisa Columbia Daily-Tribune, og han fortalte meg i fjor sommer at avisen aldri har sendt inn tegningene hans. Prosessen krever rett og slett for mye til at den lille avisen kan avse nok ressurser til å delta i kåringen.

  Et godt eksempel på hvorfor jeg liker Darkow ser du nedenfor, i hans kommentar til Secret Service-skandalen i Columbia:

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også