Mer

  Obama får inn mer penger enn Romney

  Rick Santorum har trukket seg, panelet har uttalt seg om Mitt Romneys sjanser til høsten, og spekulasjonen om Romneys visepresidentkandiat har allerede begynt. Og nå har vi også fått en fersk rapport om Obama og Romneys pengeinnsamling.

  Obama samlet inn mer enn 53 millioner dollar i mars, 22 millioner mindre enn Romney har samlet inn i løpet av januar, februar og mars.

  Som det nye innslaget i sidemenyen viser («Pengeinnsamling»), har Obama samlet inn 127 millioner dollar i løpet av årets tre første måneder, mens Romney i samme periode samlet inn 75 millioner. Ved utgangen av måneden hadde Obamakampanjen 84,7 millioner igjen på bok, mens Romneykampanjen satt igjen med 7,2 millioner.

  Foreløpig rått parti, men Romneyleiren var raskt ute med å påpeke at Obama har samlet inn mindre i år enn han hadde på samme periode i 2008 (136 millioner dollar).

  Men det er et viktig poeng at Obama ikke utfordres i primærvalgene, og at han foreløpig har kunne ligget litt på latsiden mens republikanerne har kjempet seg i mellom. Obama deler dermed skjebne med Ronald Reagan (84), Bill Clinton (96) og George W. Bush (04), framfor de tre foregående presidentene som tapte: Gerald Ford, Jimmy Carter og George H.W. Bush, som alle ble utfordret i primærvalgene (i henholdsvis 76, 80 og 92).

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også