Mer

  TV-krigen er i gang

  Republikanerne kjemper enda seg i mellom om hvem som skal utfordre president Obama til høsten, men presidenten regner allerede med at det blir Mitt Romney. Og dermed er TV-krigen i gang.

  httpv://youtu.be/KnNQ1q-IWrk

  Dette er Obamas andre TV-reklame, og den sendes i Colorado, Florida, Iowa, Nevada, Ohio og Virginia – avgjørende stater til høsten. Presidenten søker å knytte Romney til de store oljeselskapene («Big Oil») og fordelaktige skattepakker, mens han selv ønsker å fjerne bransjens skattelettelser.

  Romney angripes på denne måten: “Mitt Romney stood with big oil…for their tax breaks…attacking higher mileage standards and renewables.»

  Også Obamas første reklame omhandlet energispørsmål, og reklamen er et tilsvar til reklamer som sendes i USA (betalt for av American Energy Alliance) der Obama angripes for de høye bensinprisene.

  Det er tydelig at presidentens menn og kvinner ser svakheter på dette området, og at oljeindustrien sees som en hendig syndebukk.

  Med seier i dagens tre primærvalg kan for øvrig Mitt Romney kan ta et nytt steg i retning av å få fokusere fullt og helt på presidenten.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også