Mer

  Rubio støtter Romney

  Florida-senator Marco Rubio annonserte i går sin støtte for Mitt Romney, og følger dermed i fotsporene til det republikanske etablissementet og i rekken av andre potensielle visepresidentkandidater.

  En Romneytilhenger med en Rubio Rocks!-button i Florida i januar. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

  Den ferske Florida-senatoren Rubio (40), valgt inn høsten 2010, er en av dem som hyppigst nevnes som en mulig republikansk visepresidentkandidat til høsten.

  Ung og lovende

  Han er ung, han ser ikke helt verst ut, han er fra vippestaten Florida, han er hispanic (foreldre fra Cuba), og han trykkes til høyresidens barm som Det republikanske partiets lysende fremtid.

  Men som en venn boende i Florida noe humoristisk påpeker: Det begynner å haste, for han får mindre og mindre hår, og månetendensen blir vanskeligere og vanskeligere å skjule.

  Mulige visepresidentkandidater

  I tillegg til Rubio snakkes det mye om at de følgende Romneystøttespillerne kan være mulige visepresidentkandidater: New Jersey-guvernør Chris Christie, South Carolina-guvernør Nikki Haley, Ohio-senator Rob Portman, Virginia-guvernør Bob McDonnell, og South Dakota-senator John Thune (osv., osv.).

  Snakket om Romneyrival Rick Santorum som en mulig visepresidentkandidat har også tiltatt i styrke, noe Santorum selv imidlertid ikke følte for å kommentere overfor amerikanskpolitikk.no tidligere i måneden.

  Og hans eventuelle støtteerklæring sitter foreløpig (meget) langt inne.

  PS: Panelet her på amerikanskpolitikk.no synset om mulige republikanske visepresidentkandidater tilbake i november.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også