Mer

  Newt Gingrich stokker om på kampanjekortstokken

  I håp om å vinne tilbake tapt terring og mistet momentum gjøres det dramatiske omveltninger i Gingrich-leiren. Samtidig bekreftes det at Newt satser helt frem mot republikanernes konvensjon i Tampa.

  Newt Gingrich demonstrerer her hvor liten forskjell han mener det er mellom Romney og Obamas helsereform. Fra Brandon, Mississippi, 11. mars 2012. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikankspolitikk.no.

  Gingrich bytter ikke bare ut kampanjesjef Michael Krull, men også en tredjedel av sin stab, muligens i et forsøk på å gjenskape oppturen fra i fjor høst. Etter dramatiske omveltninger i fjor sommer, opplevde Gingrich et uventet løft som plasserte ham øverst på meningsmålingene frem til Restore Our Future (Romney affiliert Super Pac) teppebombet Iowa, og deretter Florida med negativ Gingrich-reklame.

  Dette, ispedd tanker om månebaser og generell grandiositet, har gitt Gingrich en Sisyfos-lignende valgkampskjebne i 2012; evig motbakke.

  Lynet slår jo helst ikke ned samme sted to ganger, men det forhindrer ikke Gingrich i å nok en gang foreta store interne utskiftninger. Dette er i og for seg ikke uvanlig, men i takt med omveltningene virker det tydelig at Gingrich også skifter fokus i valgkampen, med landsmøtet i Tampa 27. – 30. august som det store målet. Siste tids manglende resultater i primær- og nominasjonsvalgene får altså direkte konsekvenser for Newt 2012.

  Ny strategi

  Det er Vince Haley som tar over for Krull, og det er dermed han som skal finsikte Gingrichs kampanjestrategi. En del av dette er en mer ”delegatfokusert kommunikasjonsstrategi”, melder Joe DeSanctis, kommunikasjonssjef i Newt 2012.

  En potensiell brist i Gingrichs nyformede kampanjestrategi er allikevel følgende faktum; undersøkelser viser at brorparten av republikanske velgere mener nominasjonsprosessen bør avgjøres i primærvalgene – ikke på landsmøtet i Tampa.

  Motbakken Gingrich dytter en sten opp blir altså ikke nødvendigvis noe mindre etter de siste interne utskiftningene.

  Les også