Mer

    Kansas: Ron Paul!

    Ron Paul snakket foran et mindre enn halvfullt auditorium i Topeka, Kansas, fredag formiddag. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

    TOPEKA, KANSAS: Ron Paul jakter på delegater og sin første seier i den republikanske nominasjonskampen. Lørdag sier Kansas sitt.

    «Ron Paul vil det som er best for folket,» sier Lexie Gragg fra Topeka, Kansas. Småbarnsmoren har nettopp lastet opp et bilde av sønnen sin på Facebook med en Ron Paul-plakat i hendende, i det jeg sier hei.

    Hva liker du med Ron Paul? spør jeg etter hvert.

    «Alt,» svarer hun smilende.

    «Han er en utrolig person som bryr seg om folket, og ikke seg selv,» fortsetter småbarnsmoren, som sier hun har fulgt Paul lenge, og «før det ble populært.» Hun sier hun kun bryr seg om politikk på grunn av Paul, som hun mener er «Obamas verste mareritt.»

    (saken fortsetter under bildet)

    Lexie Gragg og sønnen kom tidlig for å høre på Paul. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

    Hun mener Obama blant annet må byttes ut på grunn av hans manglende støtte for våpenrettigheter, og fordi Paul vil minske de føderale myndighetenes inngrep i hverdagen. Hun stemte ikke for Obama i 2008 («Hell.No!»), og mener valget var fikset.

    «Jeg ville ikke ha gått over gata for å høre på ham engang,» sier Lexie.

    For gammel?

    Vi snakker etter hvert om Pauls alder, etter at Lexie påpeker at han har snakket «sannhet» i mange år.

    Er han for gammel til å bli president?

    «Bestemoren min er 84, og hun er skarpere enn meg,» svarer Lexie, et ekko av svaret jeg fikk av en Paul-tilhenger i Des Moines, Iowa i januar. «Moses delte havet, og hvor gammel var han?» spør hun deretter leende.

    Paul tar ordet

    I det Ron Paul omsider kommer i gang med talen sin er Lexie en av dem som roper høyest hver gang det klappes og jubles.

    «Vi har tropper i 130 land!» sier Paul fra podiet. «Og vi har mer enn 900 militærbaser rundt omkring i verden!» Det er på tide å bringe troppene hjem, og for å bruke skattepengene der de trengs mest: Hjemme i Amerika.

    Og hva med Iran og Syria? Dersom haukene faktisk vil ha krig så er det i og for seg greit for Paul, så lenge de følger Grunnloven, og ber Kongressen om en krigserklæring først.

    Paul latterliggjør deretter President Obama, som han mener var «fredskandidaten» i 2008, for å ha videreført mesteparten av det President Bush stod for da han var ved roret.

    Lørdag var det caucusvalg i Kansas, og de endelige resultatene ble som følger: Santorum 51,2 %, Romney 20,9 %, Gingrich 14,4 % og Paul 12,6 %.

    Flere bilder fra Ron Pauls arrangement i Topeka, Kansas ser du her:

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også