Gud hater mye forskjellig, i følge medlemmene av Westboro Baptist Church. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

TOPEKA, KANSAS: Nominasjonssirkuset har kommet til Kansas, der republikanernes caucusvalg går av stabelen i dag. Fredag var Rick Santorum i Topeka og gjengen fra Westboro Baptist Church – som holder til like i nærheten – kjente sin besøkelsestid.

Fredag formiddag skinte solen i utkanten av Topeka, og Rick Santorum samlet mer enn 200 mennesker dagen før caucusvalget i Kansas. Omtrent femten medlemmer av Westboro Baptist Church stod ved innkjørselen til parkeringsplassen med hjemmelagde, og støtende, plakater.

Gruppen, som står bak GodHatesFags.com og som har blitt portrettert i en fantastisk dokumentarfilm av Louis Theroux («The Most Hated Family in America»), har blant annet gjort seg kjent ved å demonstrere i begravelser for amerikanske soldater.

I mars i fjor bestemte amerikansk Høyesterett at gruppens støtende budskap er beskyttet av det første grunnlovstillegget.

Typen hadde ikke lagd akkurat disse skiltene selv, men han hadde lagd mange andre, sa han. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

Hva stod det på plakatene?

«Not Blessed, Just Cursed», «Anti-Christ Obama», «USA=Fag Nation», «God Hates Adultery», «Love Thy Neighbor Equals Rebuke», «Topeka: City of Bastards!», «God Hates Obama», «America is Doomed», «Fags Dooms Nations», «Soldiers Die 4 Fag Marriage», «Man’s Job: Obey God», «Destruction is Imminent», «Thank God For Dead Soldiers», og «‘Christians’ Caused Fag Marriage.»

Personlig var jeg litt skuffet over at de ikke hadde tatt seg tiden til å lage en egen plakat for anledningen.

1 kommentar