Mer

  En mindre super tirsdagsmorgen

  ECONOLODGE/ZANESVILLE, OHIO: I dag er det Super Tuesday her i USA, og nominasjonsvalg i ti delstater.

  Etter en mindre behagelig og forkjølt natt på et motell jeg ikke vil anbefale dersom du av en eller annen grunn befinner deg i Zanesville, ser jeg allikevel fram til Santorums valgvake i Steubenville lengst øst i Ohio, helt ved grensen til Pennsylvania, senere i dag.

  De aller fleste tegn peker imidlertid i retning av at det blir en reprise av den triste valgvaken i Grand Rapids, Michigan, for en uke siden (den leser du mer om her), da noen gikk før Santorum i det hele tatt møtte opp.

  Romney har nå tatt over ledelsen på Real Clear Politics’ gjennomsnitt av meningsmålinger i Ohio (+1,2), og Santorum brukte deler av mandagen på å senke forventningene.

  «Vi burde ikke vært her,» sa han både i Miamisburg og Westerville, før han snakket om hvor lite penger han har brukt i forhold til Romney. Romney var på sin side full av selvtillit mandag kveld, og nevnte ikke engang Santorum.

  Men følgende klype salt bør inntas: Det er meget jevnt her i Ohio, og folk må faktisk komme seg til valglokalene.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også