Mer

  Spennende «Super Tuesday»

  Undertegnede gleder seg som en ekte politikk-nerd til tirsdagens ti nominasjonsvalg, og i den anledning har jeg gleden av å invitere til seminar på NUPI med Svein Melby ved Institutt for Forsvarsstudier.

  Romney vant altså gårsdagens «valg» i Washington (selv om ingen delegater fordeles før i juni) og han har nå muligheten til å kvitte seg med sine plagsomme konkurrenter dersom han vinner overbevisende på tirsdag.

  Særlig knytter det seg spenning til Ohio – en delstat med mange delegater og en «svingstat» i november. Ohio er nabostaten til Rick Santorums hjemstat Pennsylvania og plaget av finanskrisens konsekvenser, så her burde både Romney og Santorum finne villige velgere – men akkurat nå leder Santorum i meningsmålingene.

  I mellomtiden skriver konservative George Will i Washington Post at man må huske på at å vinne Det hvite hus ikke er alt, og at republikanerne også kan motarbeide Obama hjelpe USA finne tilbake til en riktig maktbalanse mellom den utøvende og lovgivende makt ved å velge en republikansk Kongress.

  Vi venter i spenning.

  Hilde Eliassen Restad er senior­forsker ved NUPI, og skriver også bloggen Dagens DC.

  Hilde Restad
  Hilde Restad
  Førsteamanuensis i freds- og konfliktstudier ved Bjørknes høyskole. Restad skriver også bloggen Dagens DC.

  Les også