Mer

  Santorums valgvake

  GRAND RAPIDS, Michigan: Jeg har tilbragt de siste timene her på Amway Grand Hotel i sentrum av Grand Rapids, og foran meg begynner nå Santorum-tilhengerne å fylle plassen foran podiet. Jeg er på «Rick Santorum’s Victory Night Party,» men det er fortsatt for tidlig å si hvem som trekker det lengste strået her i Michigan.

  Secret Service-agenter har forlengst sikret lokalet, og Santorum-medarbeidere har sørget for at fargen på lysekronene er skiftet fra rød til blå.

  Smakebit fra artikkelen som publiseres tidlig onsdag morgen:

  Tidligere på dagen tar jeg turen innom Santorums hovedkvarter like utenfor Grand Rapids. Jeg ankommer litt sent, og må derfor vise presseakkrediteringen min til Santorums nyervervede Secret Service-agenter, før jeg får entre hovedkvarteret. Romney har allerede Secret Service-beskyttelse, og den hevede sikkerheten er et sikkert tegn på at Santorum nå er en nasjonal skikkelse. Dagene da man kunne spasere opp til Santorum for å stille ham et spørsmål, slik jeg kunne gjøre i Iowa i fjor sommer, er dermed omme.

  På innsiden er Santorum omringet av TV-kameraer, fotografer og et dusin journalister. Han er ikledd olabukser, cowboystøvler og Santorum-genser-vesten som etter hvert har blitt et varemerke for den tidligere Pennsylvania-senatoren. Han har den høyre armen rundt kona Karen, og han har troen på at han kan overraske i Michigan. Men Romney står i veien.

  ”Romney er en lettvekter når det kommer til konservative meritter, noe som er langt viktigere enn hvor mye suksess du har hatt i business,” sier Santorum. Få minutter tidligere har han selv ringt til et par velgere for å få de ut av sofaen.

  Det er omtrent tredve Santorum-tilhengere som sitter på bord rundt omkring i rommet, mens de ringer rundt til folk som allerede har sagt at de vil stemme på Santorum. Mandagens meningsmålinger vitner om at det kommer til å bli veldig jevnt mellom Romney og Santorum, og hver stemme teller.

  ”Har du forsynt deg med pizza enda?”, spør en av de lokale lederne av Santorum-kampanjen i Grand Rapids meg. ”Secret Service har sjekket at alt er OK med pizzaen altså,” sier damen som står ved siden av, så jeg tar meg et par stykker.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også