Mer

  Reportasje fra Michigan: Mitt mot Rick

  Slik jeg gjorde i Iowa, New Hamps­hire, South Caro­lina, og Florida, så har jeg skrevet en lengre repor­tasje fra valg­kampen i Michigan. Den leser du i sin helhet hos Minerva.

  Rick Santorum i Davison søndag kveld, Mitt Romney i Milford torsdag kveld. Foto: Are Tåg­vold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

  LIVONIA, Michigan: Mitt Romney skulle seile inn til presidentnominasjonen, men Rick Santorum ville det annerledes. I dag er det valg i Michigan.

  De siste to månedene i den republikanske nominasjonskampen kan oppsummeres på følgende måte: Overraskelser (Santorums knepne seier i Iowa, Gingrichs brakseier i South Carolina, og deretter Romneys tap i Colorado), solide seire til Romney (New Hampshire, Florida, Nevada), og en tendens i pressen og blant velgerne til å la det til enhver tid ferskeste valgresultatet overstyre tidligere analyser og preferanser.

  Og det er med det som bakteppe at valgkampsirkuset har ankommet Michigan, en for øyeblikket snødekt stat med en arbeidsledighet på 9,3 %, 0,8 % høyere enn det nasjonale gjennomsnittet (i desember), men betydelig lavere enn høsten 2009, da arbeidsledigheten nådde sitt toppunkt på 14,1 %.

  Les hele reportasjen borte hos Minerva!

  PS: Følger du oss på Facebook og Twitter?

  Bilder fra Michigan, til skue og salgs, ser du nedenfor:

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også