Mer

  Panelet: Michigan og veien videre

  Vi stiller norske USA-eksperter aktu­elle spørsmål, og her får du sva­rene. Denne gangen: Hvem vinner Michigan, og hva innebærer utfallet?

  Bak­grunn: Mitt Romney har lenge vært favoritten til å vinne Michigan i dagens primærvalg, men i følge de siste meningsmålingene er utfallet nå «too close to call.»

  Spørsmål til panelet: Hvem vinner Michigan, og hva innebærer utfallet?


  Svein Melby, senior­forsker ved Insti­tutt for for­svars­stu­dier: «Svært vanskelig å tippe, men har mest tro på Santorum, noe som betyr at GOP tar enda et skritt nærmere sammenbrudd.»


  Anders Romar­heim, forsker ved Insti­tutt for for­svars­stu­dier: «Romney vinner knepent. Media har omsider klart å få Santorum-trollet ut i lyset. Betydning middels, kan feste grepet før Super Tuesday.»


  George Gooding, pre­si­dent av Mon­ti­cello Society: «Michigan kan bli replay av Iowa, men Romney stikker uansett av med flest delegater i kveld – uansett hvordan mediene vinkler det.»


  Anders Tvegård, NRKs Washington-korrespondent: «Romney vinner fordi han er tilbake med grunnbudskap om å slå Obama. Mer positiv kampanje enn Santorum og bruker ikke kodeord.»


  Jan Arild Snoen, kom­men­tator for Minerva: «Har blogget om Michigan her: minervanett.no/2012/02/28/det…. Tror Mitt vinner.»


  Hilde Eliassen Restad, senior­forsker ved Norsk uten­riks­po­li­tisk insti­tutt: «1. Mitt? Vanskelig med polls i nominasjonskampen 2. Status quo.»


  Steinar Ottesen, redaktør av politiskenyheter.no: «Mitt Romney vinner i Michigan på bakgrunn av en mer omfattende organisasjon og teppebombing av delstaten med negativ TV-reklame rettet mot Rick Santorum. Utfallet innebærer at Romney igjen er på god vei mot nominasjonen (hvis han vinner i Arizona også) og Romney-kampanjen har momentum før Super Tuesday 6. mars.»


  Og hva mener jeg?


  Are Tåg­vold Flaten, redaktør av amerikanskpolitikk.no: «Det lukter Santorum herfra – no pun intended. En eventuell seier vil omsider får Romney til å innse alvoret, og uansett hvordan det går i dag er det lenge til noen er i nærheten av å skaffe seg de 1144 delegatene som sikrer nominasjonen. Det betyr en lang valgkamp vår.»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også