Mer

  Frokost med Santorum

  LIVONIA, Michigan: Rick Santorum skal straks tale på St. Mary’s Cultural & Banquet Center mens medlemmer av det lokale handelskammeret spiser frokost. Det er dagen før valgdagen her i Michigan, og samtlige kandidater med unntak av Newt Gingrich har et tett program i Wolverine-staten i dag.

  Journalisten som sitter ved siden av meg har skrevet ferdig halve saken sin, og skriver allerede nå, 20 minutter før Santorum tar scenen, at han ble mottatt av et «entusiastisk» publikum her.

  Det vet jeg foreløpig lite om, men de er i alle fall sultne.

  På vei inn slo jeg av en prat med Time Magazines Joe Klein, som har blitt nevnt ofte av Santorum i talene sine i det siste. Klein har nemlig en spalte i det siste nummeret av Time, der han skriver om Santorums familie, og om hvordan smilet til Santorums yngste datter Isabella, som ble født med den genetiske defekten Trisonomy 18, har gjort ham ukomfortabel.

  Du må abonnere på Time for å lese hele artikkelen, men her får du et sentralt utdrag:

  Rick and Karen decided to fight for Gabriel’s life, which nearly cost Karen her own, and they passionately embraced the child during his two hours on earth. They have spent the past three years caring for their daughter Isabella, whose genetic defect, trisomy 18, is an early-death sentence. “Almost 100% of trisomy 18 children are encouraged to be aborted,” Santorum told Schieffer.

  I am haunted by the smiling photos I’ve seen of Isabella with her father and mother, brothers and sisters. No doubt she struggles through many of her days — she nearly died a few weeks ago — but she has also been granted three years of unconditional love and the ability to smile and bring joy. Her tenuous survival has given her family a deeper sense of how precious even the frailest of lives are.

  All right, I can hear you saying, the Santorum family’s course may be admirable, but shouldn’t we have the right to make our own choices?

  Yes, I suppose. But I also worry that we’ve become too averse to personal inconvenience as a society—that we’re less rigorous parents than we should be, that we’ve farmed out our responsibilities, especially for the disabled, to the state—and I’m grateful to Santorum for forcing on me the discomfort of having to think about the moral implications of his daughter’s smile.

  Kloke ord om et vanskelig og kontroversielt tema. Mine bilder fra frokosten:

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også