Mer

  På veien til Michigan

  EFFINGHAM, Illinois: Jeg er på vei fra Jefferson City, Missouri, til Detroit, Michigan etter et par ukers pause fra den republikanske nominasjonskampen. I følge GPSen har jeg igjen snaue sju timer før jeg ankommer Motor City. Jeg kommer til å tilbringe en snau uke i Michigan i anledning primærvalget der den 28. februar, før jeg tar turen sørover til Ohio.

  Kjøretiden betyr at jeg akkurat rekker å komme meg inn på et eller annet motellrom før TV-debatten fra Mesa, Arizona begynner klokken 8PM (Eastern time). Du kan se debatten live her fra klokken 02.00 norsk tid. Arizona går i likhet med Michigan til valgurnene 28. februrar.

  Det store spørsmålet er hvordan Rick Santorum klarer seg der, ettersom han nå er mannen som må stoppes (jf. Momentumeteret ute på høyre side). Santorum har angrepet og forsvart seg godt i de tidligere TV-debattene, men kveldens debatt avhenger mye av hvilken Mitt Romney det er som møter opp: South Carolina- eller Florida-versjonen?

  Ron Paul har også stilt inn siktet mot den tidligere Pennsylvania-senatoren, og Newt Gingrich må for sin del gjøre noe for å gjøre seg relevant igjen. Klarer han å snu dynamikken i nominasjonskampen atter en gang, slik han gjorde i Myrtle Beach og Charleston i januar?

  Da bærer det ut på veien igjen, nord-østover langs I-70 inn i Indiana. Og hva betalte jeg nettopp for en tunfisk foot-long, inkludert chips og drikke på Subway? 40 kroner.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også