Mer

  Siste valgdag i Maine: Romney vs Paul

  Hverken Newt Gingrich eller Rick Santorum har drevet valgkamp i Maine, der velgerne i dag har den siste muligheten til å delta i caucusvalget. Kampen står mellom Mitt Romney og Ron Paul, og Ron Paul håper å innkassere sin første seier.

  Ron Paul har brukt mest tid i Maine, og en seier vil ikke bare være nok et nederlag for Romney etter hans tap i Colorado (og Minnesota og Missouri), men også en etterlengtet seier for Paul, som har frontet sin caucusstrategi lenge. I talen sin etter andreplassen i Minnesota på tirsdag minnet han folk på at han ligger godt an i Maine. Romney er klar over trusselen.

  Ingen målinger

  Vi har ingen ferske meningsmålinger fra Maine, noe som skyldes problemene knyttet til å gjennomføre målinger i en stat med få velgere (kun 5,431 deltok i 2008) som attpåtil har kunnet stemme i perioden mellom 4. februar og i dag (Public Policy Polling forklarer nærmere her).

  Men New York Times’ Nate Silver har allikevel funnet fram noen tall vi kan studere:


  «Change» kolonnen viser hvor mye bedre Paul har gjort det i 2012 enn i 2008.

  Dersom han forbedrer Maine-resultatet med 40 % (som i Colorado og Nevada), havner han på omtrent 25 % i Maine. Men dersom han forbedrer resultatet like mye som i Iowa (+116 %), vil han få omtrent 40 %.

  Caucuset er i likhet med caucusene i Minnesota, Colorado og Iowa ikke-bindende, og det står 24 delegater på spill. Får Nordmenn for Ron Paul endelig en seier å feire?

  Resultatene følger du her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også