Mer

  På våpenbutikk med Ron Paul

  Ron Paul hilste på velgere i en våpenbutikk i Las Vegas fredag kveld. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

  LAS VEGAS, Nevada: Fredag ettermiddag tok jeg turen for å høre på Ron Paul i våpenbutikken Sharp Shooters. Men Paul hadde kun kommet for å smile og hilse på velgere.

  Paul hilste på sine entusiastiske tilhengere, smilte på bilder, og signerte t-skjorter.

  – I’m from Sweden!

  «Ron Paul, I’ve come all the way from Sweden to shake your hand!», sier en ung mann i blå Ron Paul-skjorte, med stjerner i øynene ved synet av Paul, som ser litt skeptisk tilbake på ham. «Can I shake your hand? I’ve come all the way from Sweden!» sier han på nytt. «Nice to see you,» sier Paul, tar ham i hånda, og hilser videre på andre tilhengere.

  Sebastian Ungman (23) heter den unge mannen, og han har ikke akkurat dratt fra Sverige for å møte Paul. Han studerer statsvitenskap i Santa Monica, California, og er på besøk i Las Vegas sammen med venner.

  «Han er vel den eneste ærlige politikeren, noensinne» sier Sebastian. «Ærligheten er unik.»

  I bakgrunnen begynner folk å rope «President Paul! President Paul», mens den 76-årige kongressmannen beveger seg mot utgangsdøra. Mellom utropene hører jeg skyting fra et av rommene ved siden av.

  (saken fortsetter under bildet)

  Wayne Augustine liker Paul, men skal ikke stemme på lørdag. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

  Wayne Augustine (56) er en trailersjåfør fra Las Vegas som har kommet for å se Paul på nært hold.

  «Han er den eneste personen som kan ta oss ned på jorda igjen,» sier Wayne.

  For ham står det mellom Mitt Romney og Ron Paul, og han føler Paul bidrar med mye positivt i valgkampen.

  Men til syvende og sist handler det om å bytte ut Obama, «who scares the hell out of me,» som Wayne selv sier det, og han kommer til å støtte mannen som vinner nominasjonen, uansett hvem det blir.

  For ham og mange andre i Nevada handler valget om å bringe jobber og boligmarkedet tilbake. Wayne forteller meg at verdien på huset hans doblet seg mellom 2003 og 2008, og at han skjønte at noe måtte være galt.

  Nå ligger verdien på huset 50-60 000 dollar under 2003-verdien, men Wayne uroer seg ikke.

  «Jeg eier huset mitt, og jeg har ikke tenkt meg noen steder,» sier han.

  – Don’t believe the media!

  Mens vi står og snakker kommer det to originale og engasjerte Paul-tilhengere bort til oss. «Restore America Now!» sier en dame i 30-årene, før hun gir Wayne en Ron Paul-brosjyre. «The YouTubes man, you gotta see the YouTubes,» sier hun, mens mannen med stort krøllete hår ved siden av henne tilføyer «great for convincing people!»

  Manen tar deretter fram en tusj og spør om han kan stryke ut ordet «liberal» på knappen som Wayne har festet på fleecejakken sin. «Ok,» svarer Wayne.

  «Alright! Don’t believe the media!» sier mannen, mens Wayne smiler litt utilpass.

  I bakgrunnen avfyres det enda noen skudd, og jeg bestemmer meg for å dra til en kirke for å høre på Newt Gingrich isteden.

  Hvor bra gjør han det i Nevada?

  I følge de to (!) målingene fra Nevada ligger Ron Paul an til en tredjeplass i Nevada, men om det er noen som kommer til å gjøre det bedre enn på målingene her, så er det nok Paul. Nate Silvers (New York TImes / Five Thirty Eight) prognoser for Nevada, basert på disse to målingene, gir følgende resultater: Romney 51, Gingrich 26, Paul 15, Santorum 8.

  Jeg tror Romney og Paul kan gjøre det bedre enn på Silvers prognose, mens Gingrich ligger litt høyt. Du får oppdateringer her på AmerikanskPolitikk.no utover valgnatten.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også