Mer

  Valgdag i Florida: Live thread

  TAMPA, Florida: Det er valgdag i Florida i dag, og Mitt Romney er soleklar favoritt til å vinne.

  New York Times’ tall­knuser Nate Silver (Five Thirty Eight) har opp­da­tert sine pro­gnoser for dagens valg­re­sultat, og de ser slik ut:

  (klikk på bildet for detaljer)

  Som jeg skriver om i valgdagsreportasjen min fra Florida har den siste uken vært en eneste stor opptur for Romney her i solskinnsstaten.

  Gingrich har på sin side vist at han takler angrep relativt dårlig, og at han kan dyttes «off message.» Men Gingrich klamrer seg til et lys i enden av en lang tunnel: Han ligger kun 5 % bak Romney i Insider Advantage sin siste måling (29. januar), og «kun» 8 % bak Romney i PPP sin ferskeste måling (28.-30. januar).

  Men Romney (41,8) ligger i følge Real Clear Politics sitt gjennomsnitt 13 % foran Gingrich (28,8), fulgt av Santorum (13) og Paul (10,3).

  Sitat fra en Gingrich-velger i valgdagsreportasjen om hvorfor han aldri kommer til å støtte Romney:

  ”Han sitter jo i Det hvite hus allerede, gjør han ikke det?”

  Monticello Society arrangerer også denne gangen tippekonkurranse på Twitter. Send dine tips til 1., 2., 3. og 4. plass, med pro­senter, til @MonticelloSoc.

  Saken opp­da­teres utover dagen, kvelden og natta.

  Spørsmål, kom­men­tarer osv.? Du når meg let­test på Twitter: @AreFlaten

  11:20: Valglokalene har nå vært åpne i drøyt fire timer, og de stenger om snaut åtte. Jeg er akkreditert til Romneys valgvake i kveld, og som Monticello Societys Ødegård påpeker arrangeres den i det samme konferansesenteret som republikanerne skal ha sitt landsmøte i til høsten…

  12:25: Hvor sikker er Mitt Romney på at han kommer til å vinne? Istedenfor å bare lese opp teksten fra «America the Beautiful» – som han har gjort helt siden Iowa – begynte han å synge sammen med pensjonistene i The Villages i går kveld. Du ser det her:

  «I love this country. I love its beauty.»

  14:10: Har skrevet en liten sak for VG Nett, som også er publisert her på amerikanskpolitikk.no. Tema: Romneys selvsikkerhet og utsikter på valgdagen.

  17:00: Sitter i taxien på vei til Romneyfesten downtown. Knallvær utenfor, og i god Thomas Friedman ånd spør jeg sjåførepn om valget. Han har ikke bestemt seg enda sier han, og det virker det ikke som han har tenkt til før klokka sju heller, da valglokalene stenger.

  17:45: Kan melde at Miss Florida er i huset, med Romneyklistremerke på. Så det så. Litt over en time til valglokalene stenger her i Florida.

  18:00: Jeg tenkte jeg skulle vise dere hva som er bak meg her jeg sitter i Romneys «Press Filing Center»:

  Og i etasjen under, der Romney tar podiet senere i kveld, ser det slik ut:

  18:35: Da har jeg omsider levert mitt tips til Monticello Society (og nei, jeg har ikke sett noen exit polls de andre ikke har sett : )

  Mitt 42,6, Newt 31, Rick 12, Ron 11.

  De første valglokalene stenger om 25 minutter, men på grunn av lokalene som ligger lengst vest i staten må vi vente litt lengre på de første tallene.

  18:45: Kan melde at Romneykampanjen, som delte ut klistremerker, t-skjorter og alt mulig i Iowa, New Hampshire og South Carolina, nå tar seg betalt.

  «2012 OFFICIAL STORE»

  • Royal Blue Romney T-Shirt $30
  • Platinum Florida Believes T-Shirt $30
  • Red Believe in America T-Shirt $20
  • Mitt Photo Button $3
  • Believe in America Bumper Sticker $4
  • Romney Decal $6

  18:59: NBCs Chuck Todd: «Just 5% of all delegates awarded AFTER tonight… If Romney won EVERY delegate avail from now on, he wouldn’t clinch til late April»

  19:08: Detaljer fra CNN exit polls, 8 % talt opp: Mitt 52, Newt 25, Rick 12, Ron 8.

  19:15: Fra Fox sin exit poll: «37% thought Romney ran most unfair campaign; 34% said Gingrich»

  19:18: CNN: 19% opptalt: Romney 50 Gingrich 29 Santorum 13 Paul 7. Og det rapporteres at Gingrich-kampanjen henger opp følgende skilt på HQ i Orlando: «46 states to go!»

  19:15: CNN: 27% opptalt: Romney 51 Gingrich 28 Santorum 12 Paul 7

  19:33: CNN: 41% opptalt: Romney 50 Gingrich 30 Santorum 12 Paul 7 / Gjenstår mye fra nord – den mest konservative delen av staten

  19:43: Dårlig planlegging fra min del fører til at jeg først nå booker hotell i Las Vegas… Flyet går klokken 6 i morgen tidlig.

  19:47: CNN: 50% opptalt: Romney 48 Gingrich 31 Santorum 13 Paul 7 / Gjenstår fortsatt deler i nord – den mest konservative delen av staten.

  20:00: ROMNEY WINS

  20:05: Opptellingen fortsetter: CNN: 60% opptalt: Romney 48 Gingrich 31 Santorum 13 Paul 7

  20:23: Nå sitter pressen og venter på Romneys seierstale her i Tampa.

  20:28: Romneys familie tar podiet foran omtrent 450 mennesker.*

  20:32: «Thanks you guys!» Romney tar podiet etter introduksjonen fra kona Ann.

  20:45: Da var talen over, og snart snakker Newt.

  21:16: Newts motto: «46 states to go!» Han sier det nå er et race mellom ham og Romney, og at han ville vinne nominasjonen til slutt.

  *Romney-kampanjen meldte i utgangspunktet et mye høyere tall, men en dyktig «hodeteller» som var i rommet snakker om 450 mennesker.

   

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også