Mer

  Reportasje fra Florida: Fjerde akt

  Slik jeg gjorde i Iowa, New Hampshire og South Carolina, så har jeg skrevet en lengre reportasje fra valgkampen i Florida. Den leser du i sin helhet hos Minerva.

  Mitt Romney i Dunedin, Florida, mandag formiddag. Foto: Are Tågvold Flaten / amerikanskpolitikk.no.

  TAMPA, Florida: Florida skulle avgjøre nominasjonskampen, men valgkampen fortsetter videre.

  Newt Gingrich ankom Florida med vind i seilene etter brakseieren i South Carolina, en stat som har blitt vunnet av samtlige republikanere som har vunnet presidentnominasjonen siden 1980. Han vant med 40,4 prosent av stemmene, hele 12,5 prosentpoeng foran Mitt Romney.

  Romney-kampanjen, som reagerte for sent på Gingrichs oppsving i South Carolina, bestemte seg tidlig for å bombardere ham i Florida, både på TV, og med hjelp av prominente støttespillere innen det republikanske etablissementet. Romney spilte inn sin første negative TV-reklame rettet mot Gingrich, og i løpet av uken som gikk brukte Romney og hans støttespillere fem ganger så myepenger på TV og radio som Gingrich og hans støttespillere. Det er et viktig moment i en såpass stor og vidstrakt stat som Florida, som har hele ti ulike mediemarkeder. Men hvordan artet valgkampen seg?

  Les videre hos Minerva!

  PS: Jeg kommer til å komme med fortløpende oppdateringer på amerikanskpolitikk.no utover valgdagen og valgnatten. Stay tuned!

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også